Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să deschidă lista PNL pentru europarlamentare: „E un om valoros politic. Pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă”

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, spune că nu au fost stabiliți încă candidații pentru alegerile europarlamentare, dar că e convins că PNL va reuși să fie deasupra tuturor celorlalte partide.

23 nov. 2023, 22:16
Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Eduard Hellvig să deschidă lista PNL pentru europarlamentare: „E un om valoros politic. Pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă”

Întrebat dacă PNL a decis cine deschide lista pentru europarlamentare, Nicolae Ciucă a explicat că în BPN-ul din noiembrie a fost stabilită echipa de campanie, iar în perioada următoare se vor lua decizii și în privința candidaților pentru europarlamentare.

Nicolae Ciucă a răspuns și la zvonurile că Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, ar putea deschide lista PNL pentru europarlamentare. „Cu domnul Hellvig am lucrat foarte bine, îl apreciez foarte mult, e un om valoros politic. Îl știm cu toții foarte bine. Pentru noi și pentru dumnealui ușa partidului e permanent deschisă. Dar nu am stabilit încă niciun candidat”, a precizat șeful liberalilor.

Citește și Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele”

„Obiectivul pentru europarlamentare e, de asemenea, în analiză. La BPN de la Sinaia am lăsat fiecărui lider de filială să facă propria analiză, urmând ca după 4 decembrie să ne revedem și să facem analiza pentru fiecare filială în parte”.

Peste sau sub AUR la europarlamentare?

„Sub scut. Asta înseamnă că suntem învingători”, a spus ferm Ciucă.

„Deasupra tuturor. PNL are capacitate, are resursă umană, a demonstrat-o și la alegerile trecute când a obținut cel mai mare scor și sunt convins că și acum vom avea aceeași abordare și vom avea o echipă care să-și poată asumă obiective importante”.

Nicolae Ciucă a spus că nu se teme de sondajele care arată PNL ca fiind al treilea partid în preferințele electoratului.

„Sondajele sunt o poză de moment și reflectă o anumită percepție și o anumită stare a electoratului. Noi am avut sondaje în ultima perioadă de timp… PNL nu a fost cotat sub AUR în niciun sondaj. Trebuie să recunoaștem că guvernarea erodează, indiferent de partid. Toate aceste măsuri pe care a trebuit să le luăm au fost în conformitate cu situațiile pe care le-am avut”.

Citește și Cotă unică sau impozit progresiv? Nicolae Ciucă: „Nu suntem pregătiți de impozitare progresivă, nu există suportul tehnic”

Klaus Iohannis vă ajută sau vă încurcă?

„E președintele României. A fost președintele PNL. A fost ales de cetățenii României cu un procent mare. Între ceea ce înseamnă partea aceasta de a cântări … președintele Klaus Iohannis a ajutat în tot acest ansamblu ca PNL să aibă o politică externă cât se poate de aplicată.

Va fi Iohannis în campania PNL?

„Cu domnul președinte vorbim elemente strict instituționale, nu politică. Nu va fi în campania PNL”.

Ați votat la referendumul pentru familie?

„Da. PNL e un partid istoric și valorile lui sunt foarte bine definite. Familia, credința și iubirea pentru patrie. Am votat pentru familia tradițională”.

E necesar să schimbăm Constituția în acest sens?

„Românii, la referendumul acela, s-au exprimat. Nu e nevoie să schimbăm Constituția”.

Credeți că Putin va câștiga în Ucraina?

„Nu am o temere, dar sper ca Ucraina să nu piardă. Lupta împotriva unei forțe care i-a invadat teritoriul. Dacă Ucraina va fi învinsă nu știm niciunii dintre noi ce urmează, care e viitorul geopolitic. Sunt încrezător că Ucraina, așa cum a demonstrat până acum că are spirit, tărie de caracter, soldați și cetățeni motivați să-și apere patria, cu sprijinul acordat de Occident, e de discutat..”.