Nicolae Ciucă, despre restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară: Vom adopta miercuri Hotărâre de Guvern

Despre sărbători, premierul Ciucă spune că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, se va reveni cu hotărâri ale CNSU.

07 dec. 2021, 12:32
Nicolae Ciucă, despre restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară: Vom adopta miercuri Hotărâre de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că restricţiile anunţate de CNSU pentru intrarea în ţară vor fi adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern. Întrebat despre eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă, se vor lua decizii în perioada următoare.

Cum arată ultima propunere de lege a certificatului verde. Ce sancţiuni sunt impuse pentru angajaţi

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, când vor intra în vigoare măsurile pentru intrarea în ţară anunţate de CNSU şi a precizat: ”Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică (…) Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”.
În legătură cu eventualele restricţii sau relaxări în perioada sărbătorilor, premierul a precizat: ”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.

Protest în faţa Parlamentului faţă de introducerea certificatului COVID: „Nu ne testăm, nu ne vaccinăm”. Liderul AUR George Simion, alături de manifestanţi

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, luni seară, noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie.

Persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane.

Florin Cîțu, despre noua lege PSD privind certificatul verde: ‘Va întârzia campania de vaccinare’

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, lucrează la o nouă propunere legislativă privind certificatul verde. El a arătat că se va discuta în coaliţie dacă se va merge pe această variantă sau pe vechiul proiect care se află în Parlament. „Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a declarat Ciolacu, după şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Parlament. Liderul PSD a subliniat că certificatul verde este prioritar pentru coaliţie.