Nicolae Ciucă, despre rotaţia premierilor: „Se va face ca în protocol, vă asigur”

Liberalii s-au întâlnit duminică, la Vila Lac, înainte de o nouă sesiune parlamentară care începe miercuri. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis colegilor că formaţiunea stă mai bine în sondaje decât în momentul în care a preluat conducerea, iar Guvernul a performat.

30 ian. 2023, 09:16
Nicolae Ciucă, despre rotaţia premierilor: „Se va face ca în protocol, vă asigur”

Liberalii s-au reunit la Vila Lac, duminică, de la ora 16.00, având pe agenda de discuţii priorităţile pentru sesiunea parlamentară care începe săptămâna aceasta şi pregătirea rocadei guvernamentale. Ciucă le-a transmis liberalilor că se va face aşa cum este stipulat în protocol.

Potrivit unor surse politice, citate de News.ro, liderul PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liberalilor că partidul stă mai bine în sondaje decât în momentul în care a preluat conducerea.

„PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de preşedinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea ţării şi a făcut ce a spus ca face. Nu a provocat şi nu a răspuns provocărilor politice”, lea- transmis ciucă liberalilor.

De asemenea, premierul Nicilae Ciucă a afirmat că Guvernul a fost performant.

”Guvernul a fost performant. Cel mai bun procent de absorbţie, în context economic grav”, a mai declarat premierul.

Citeşte şi: Ce candidat la prezidențiale va avea AUR, în 2024. George Simion: „Sondajele ne spun asta” / Cristian Terheș va deschide lista la europarlamentare | EXCLUSIV

Acesta le-a dat asigurări colegilor de partid că rocada se va aşa cum este stipulat ăn protocolul coaliţiei.

”Rotaţia se va face ca în protocol. Vă asigur”, a mai afirmat liderul PNL, potrivit surselor politice.

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor prezenți la ședința BPN al PNL că se va alcătui o echipă care va asigura tranziția puterii, la rotativa din luna mai.

„Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii.”, a spus Nicolae Ciucă, conform unor surse politice.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, luni, începând cu ora 11.00, în sala grupului PNL de la Camera Deputatilor.

De la ora 18:00, preşedintele PNL, premierul Nicilae Ciucă va participa la şedinţa grupurilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

Şedinţa va avea loc în sala grupului PNL de la Camera Deputaţilor.

Sesiunea parlamentară începe la 1 februarie.

Citeşte şi: Victor Ponta, revoltat: „A ajuns Zelenski să ne dea palme!” / „România nu are de ce să fie în criză, așa cum zice Iohannis!” | EXCLUSIV