Nicolae Ciucă, despre strategiile Guvernului pentru a sprijini educația: ”Investiții, investiții, investiții”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Realitatea. Din postură de militar de carieră, Nicolae Ciucă a precizat faptul că nu va reveni la serviciul militar obligatoriu. Pe lângă toate acestea, liderul PNL a vorbit și despre importanța educației în România, dar și despre strategiile Guvernului pentru a sprijini acest lucru.

12 feb. 2024, 22:27
Nicolae Ciucă, despre strategiile Guvernului pentru a sprijini educația: ”Investiții, investiții, investiții”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Libertatea. Din postură de militar de carieră, Nicolae Ciucă a precizat și faptul că nu va reveni la serviciul militar obligatoriu și nici măcar n-a existat discuția.

Pe lângă toate cele menționate anterior, liderul PNL a vorbit și despre importanța Educației în România.

Citește și Nicolae Ciucă, despre izbucnirea unui război în care să fie implicată România: „Există această probabilitate, dar e redusă”

Întrebat care sunt strategiile Guvernului pentru a sprijini Educația și dezvoltarea tinerilor?

„Bugetul pentru educație reprezintă 4,3% din PIB, a crescut față de 2023, când a fost de 57 de miliarde, la 74 de miliarde de lei, o creștere de 17 miliarde de lei.

Pentru tot ce înseamnă educație, dacă vrem să avem un viitor, cuvântul de ordine e investiții, investiții, investiții. Trebuie să investim în pregătirea profesorilor, în școli noi, laboratoare noi, tot ce înseamnă material didactic.

Putem să vedem care e impactul și dinamicul schimbărilor din punct de vedere tehnologic. Avem nevoie ca generația viitoare să facă față acestei evoluții”, a spus Nicolae Ciucă, în exclusivitate pentru Realitatea.

”Este o relație firească între companii și instituțiile de învățământ”

De asemenea, liderul PNL a subliniat și faptul că, atunci când era premier, a observat solicitarea din partea companiilor pentru învățământul dual.

Când eram premier, am observat solicitarea din partea companiilor pentru învățământul dual, acum se investește foarte mult pentru campusurile pentru învățământul dual.

Citește și Nicolae Ciucă, despre candidatul la prezidențiale: „PNL trebuie să aibă propriul candidat. Asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”

Există o relație firească între companii și instituțiile de învățământ. Trebuie să pregătim oamenii pentru a avea o meserie, nu a termina școala și a nu ști să facă nimic când au o diplomă”, a spus Nicolae Ciucă.