Nicolae Ciucă, despre candidatul la prezidențiale: „PNL trebuie să aibă propriul candidat. Asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”

Nicolae Ciucă a explicat că nu se pune problema unui candidat comun la prezidențiale, susținând că PNL trebuie să aibă propriul lui candidat fiindcă așa e "sănătos pentru democrație".

12 feb. 2024, 20:20
Nicolae Ciucă, despre candidatul la prezidențiale: „PNL trebuie să aibă propriul candidat. Asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”

Nicolae Ciucă a respins varianta unui candidat unic al coaliției de guvernare pentru alegerile prezidențiale din 2024.

”Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, a declarat liderul PNL.

Citește și Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”

Fostul premier a vorbit și despre scenariul prin care PSD a propus liberalilor susţinerea pentru funcţia de premier şi candidatura la primăria Capitalei în schimbul susţinerii candidatului PSD la prezidenţiale.

”Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca şi când ar fi aşa stabilite dinainte”, a spus Ciucă.

Liderul PNL a mai arătat, despre varianta unor candidaturi separate, că ”este o soluţie foarte bună pentru că vor vedea fiecare dintre ei care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”.

În ceea ce privește comasarea alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidenţiale, Nicolae Ciucă a spus că, ”dacă aceasta poate fi o soluţie, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri”. ”Noi am analizat şi turu 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”, a mai spus liderul PNL.

Citește și Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Aspectele sesizate nu se confirmă”