Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a SUA: „Ne dorim să creştem credibilitatea României ca o ţară a investiţiilor şi a unui mediu de afaceri stabil”

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus oamenilor de afaceri că Guvernul dorește creșterea credibilității României ca o ţară a investiţiilor, cu un mediu de afaceri stabil.

23 iun. 2022, 15:51
Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a SUA: „Ne dorim să creştem credibilitatea României ca o ţară a investiţiilor şi a unui mediu de afaceri stabil”

Declarația a fost făcută de premierul Nicolae Ciucă la o întâlnire cu reprezentanți ai Camere de Comerț Americane în România, care reprezintă peste 500 de companii.

În cadrul dialogului a fost evidenţiată o serie de provocări cu care se confruntă mediul de afaceri, precum nevoia de forţă de muncă, scăderea natalităţii, necesitatea debirocratizării şi digitalizării, dar şi politica fiscal-bugetară echilibrată. Totodată, a fost abordat statusul reglementării anumitor prevederi legislative din domeniul sănătăţii şi al cybersecurity, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Reprezentanții AmCham au transmis de asemenea disponibilitatea majorității membrilor săi de a păstra sau dezvolta nivelul de investiții în România.

„Stabilitatea, predictibilitatea și încrederea sunt principiile care stau și vor sta mereu la baza dialogului între Guvern și mediul de afaceri. Radiografia pe care reprezentanții AmCham au realizat-o astăzi coincide cu evaluarea Guvernului. Dialogul nostru a identificat problemele importante pe care Guvernul trebuie să le rezolve, asigurând transparență în implementarea programului de guvernare”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre preţul la carburanţi: „Până la urmă, și 50 de bani sunt 50 de bani!”

„Trebuie să facilităm un cadru legal prin care să continuăm debirocratizarea, eliminând piedicile și procesele consumatoare de timp, voință și optimism din partea investitorilor. Avem responsabilitatea de a genera mecanismul de menținere a echilibrului într-un cadru dinamic din perspectiva îngrijorărilor și amenințărilor. Ne dorim să creștem credibilitatea României ca o țară a investițiilor și a unui mediu de afaceri stabil. Suntem cu motoarele turate să diminuăm efectele negative și să fructificăm oportunitățile pe care le avem în această perioadă, inclusiv din perspectiva relocărilor de afaceri din regiune”, a continuat el.

„În privința Parteneriatului Strategic cu SUA, România contează foarte mult pe capacitatea mediului de afaceri din Statele Unite de a genera noi investiții în țara noastră”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: Inflaţia face ravagii în rândul antreprenorilor români. Peste 40.000 de firme româneşti au fost închise în utlimul an, cel mai mare număr din ultimii trei ani


loading...
Partenerii noștri