Nicolae Ciucă este categoric atunci când vine vorba despre siguranța românilor: Fiecare centrimetru al țărilor membre NATO este apărat

Nicolae Ciucă este categoric atunci când vine vorba despre siguranța românilor. "Fiecare centrimetru al țărilor membre NATO este apărat", a spus președintele Senatului.

16 oct. 2023, 13:00
Nicolae Ciucă este categoric atunci când vine vorba despre siguranța românilor: Fiecare centrimetru al țărilor membre NATO este apărat

“Da, românii astăzi sunt în siguranţă. Prin tot ceea ce s-a reuşit până în acest moment, am creat acele capabilităţi şi am putut să determinăm decizii ale Alianţei Nord-Atlantice şi partenerilor noştri strategici să disloce personal şi echipamente pe teritoriul României, tocmai pentru a se respecta acel deziderat asumat de către toţi liderii politici, de a apăra fiecare centimetru al ţărilor membre NATO”, a precizat Nicolae Ciucă într-un interviu televizat, cu referire la actualul context geopolitic.

Acesta a subliniat că Armata Română este în momentul de faţă într-un proces continuu de dotare şi echipare, de instruire, şi că avem echipamentele necesare pe care să le putem folosi în caz de nevoie. “Avem o armată care este în măsură să îşi îndeplinească misiunile, avem o armată respectată, pentru că în acest moment putem să vedem, fără a fi nevoie de prea multe detalii, cât de mult este apreciată armata română şi cât de bine a reuşit să îşi integreze propriile capabilităţi în orice structură de forţe, aliată sau de parteneriat strategic cu SUA, în exerciţiile şi în misiunile pe care NATO sau armata americană le execută pe teritoriul României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și Nicolae Ciucă, despre intrarea lui Eduard Hellvig în politică: „Este oricând binevenit în PNL, am lucrat foarte bine împreună”

Președintele PNL este militar de carieră. Parcursul său profesional este impresionant. În 2002-2003 a participat la misiunea din Afganistan, în 2004 a fost comandant al Batalionului Infantarie în Irak, misiune care i-a adus şi titulatura de „Generalul Deşertului”.

“Eram în interiorul instituţiei când a început parcursul aderării României la NATO şi ştiu cât de mult s-a dorit acest lucru din interior, cât de mult s-a transformat Armata Română, şi, pentru toate acestea, nu o să regret niciodată că am făcut pasul către cariera militară şi nu am să regret niciodată alegerea pe care am făcut-o la 14 ani”, a rememorat Nicolae Ciucă.

Citește și Nicolae Ciucă: ”Nu am fost niciodată pregătit să intru în politică. A fost un mandat de premier de care nu mi-e ruşine. Plecatul acasă înseamnă o dezertare. Niciodată!”