Nicolae Ciucă ia în calcul candidatura la prezidențiale: „Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, legat de candidatura la alegerile prezidențiale, că în cazul în care partidul va solicita acest lucru, se va conforma.

01 apr. 2024, 11:59
Nicolae Ciucă ia în calcul candidatura la prezidențiale: „Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că, dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va face acest lucru. „Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”.

Despre o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat. ”Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a declarat liderul liberal.

Citește și Întâlnire de ultim moment a Coaliției! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută despre alegerile primarilor din țară

Liderul liberal a adăugat faptul că „lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Nicolae Ciucă a mai spus că „lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și prim-vicepreședinte al partidului,a spus că PNL își propune ca la alegerile locale să ia peste 90% din primăriile din România şi peste 95% din Consiliile Judeţene, iar la europarlamentare, 17 europarlamentari.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partanerii de guvernare, însă în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul. „Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan.

„Nu se trag sfori, este în statutul PNL, o chestiune extrem de clară, preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă”, a spus Rareş Bogdan la Antena 3.

Citește și Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: „Nicuşor Dan încă mai trăieşte din proiectele lăsate la cheie şi fondurile europene atrase de Gabriela Firea”