Nicolae Ciucă îl contrazice pe baronul penal Lamborghini: „Nu am validat listele cu candidaţi de la Prahova, decizia aparţine Biroului Naţional al PNL”

Preşedintele PNL a evitat şi joi seară o poziţie categorică faţă de candidatura lui Iulian Dumitrescu, abronul de Prahova cu probleme penale.

18 apr. 2024, 22:38
Nicolae Ciucă îl contrazice pe baronul penal Lamborghini: „Nu am validat listele cu candidaţi de la Prahova, decizia aparţine Biroului Naţional al PNL”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că PNL Prahova nu a transmis o propunere pentru un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar când această propunere va veni va fi analizată de către Biroul Politic Naţional.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, dacă PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi a afirmat: ”În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea vom lua o decizie, decizia o va lua Biroul Politic Naţional. Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Naţional”.

Revoltă în PNL. Deputatul ”prosop” Florin Roman face scut în jurul baronului penal Lamborghini. Le cere liberalilor să-i susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu, deși e anchetat de DNA

Ciucă a afirmat că până acum liberalii au validat toate listele de candidaţi pentru consiliile judeţele şi consilii locale.

”Am rămas cu două filiale – Prahova şi Bihor”, a mai declarat Nicolae Ciucă. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu a declarat joi că atât Constituţia, cât şi Statutul partidului, îi permit să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală pe care trebuie să o ia.

Nicolae Ciucă confirmă posibila schimbare a lui Cătălin Cîrstoiu: „Se va face o nouă analiză, trebuie să facă acele clarificări cerute de Marcel Ciolacu”

Despre dosarul penal în care este acuzat de luare de mită, Dumitrescu a spus că ”sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, ”care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova”.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu a declarat joi că atât Constituţia, cât şi Statutul partidului, îi permit să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală, pe care trebuie să o ia.

”Există o Constituţie în ţara asta şi Constituţia a fost făcută de nişte oameni mai deştepţi şi decât mine şi decât dumneavoastră şi conform Constituţiei şi cred că ştiţi că am dreptul să candidez. Există un Statut al partidului, care a fost făcut de nişte oameni şi mai deştepţi decât mine şi conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a afirmat Iulian Dumitrescu.

Cîrstoiu menţine suspansul privind retragerea şi acuză că este supus „unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. Robert Negoiţă nu ar spune „nu” unei propuneri de a candida la Primăria Capitalei

Iulian Dumitrescu s-a prezentat, joi, la Secţia 2 de Poliţie din Bucureşti, în cadrul controlului judiciar. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre o candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Prahova, că este o strategie de partid pe care o gestionează aşa cum consideră el că este cel mai bine şi a precizat că nu este vorba de o singură propunere de candidatură în persoana lui Iulian Dumitrescu, la şefia CJ Prahova.

Odată cu începerea urmăririi penale și punerea sub control judiciar a președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, cunoscut în ultima perioada și ca baronul Lamborghini, a anunțat ca își da demisia din toate funcțiile politice din cadrul PNL ( prim-vicepresedinte PNL și președintele organizației PNL Prahova). Deşi nu mai este preşedinte al filialei PNL Prahova, tot el semneaza listele la BEC pentru judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este anchetat penal, fiind suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

În loc să se retragă și să permită anchetatorilor să-și facă treaba, Iulian Dumitrescu ar pregăti o lovitură uriașă cu scopul de a menține legătura cu actualii primari. Se vorbește despre întâlniri de taină, presiuni și șantaj, Iulian Dumitrescu parcă uitând de suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.