Nicolae Ciucă îl liniștește pe Marcel Ciolacu: „Rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit când s-a coagulat coaliția”

Premierul României, Nicolae Ciucă, i-a asigurat pe cei din PSD că premierul va fi dat de ei începând cu luna mai a anului 2023 și că acordul prin care s-a format coaliția PNL-PSD va fi respectat.

18 aug. 2022, 19:45
Nicolae Ciucă îl liniștește pe Marcel Ciolacu: „Rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit când s-a coagulat coaliția”

Nicolae Ciucă îl liniștește pe Marcel Ciolacu în privința rotației la funcția de premier. Șeful Executivului a declarat că ceea ce a spus deputatul PNL Alexandru Muraru la începutul lunii, când a sugerat că PNL va avea funcția de premier și după mai 2023, a fost „doar o opinie”.

„Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție. Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă.

Deputatul PNL de Iași Alexandru Muraru declarase la începutul lunii că „a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României nu ar fi un semnal bun”, sugerând că Nicolae Ciucă va rămâne premier și după mai 2023, în ciuda acordului dintre PSD și PNL.

PNL a clarificat, ulterior, însă, că nu există nicio intenție a partidului de a nu se ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut în protocolul Coaliției.

Marcel Ciolacu a amenințat cu alegeri anticipate dacă nu va fi pus premier de la PSD: „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în urmă cu mai multe zile, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă decât alegeri anticipate”.

​PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa” nu va avea loc, a transmis Marcel Ciolacu.

„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarații făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”.

Ciolacu a adăugat că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD.

„E o onoare să fii prim-ministru. Dacă colegii mei vor considera că eu trebuie să fiu, eu o să fiu. Categoric. Haideți să nu comentez cum se trezește unul într-o vancață pe plajă să spună. Protocolul e clar, dacă nu se va face această rotativă nu e altă variantă decât alegeri anticipate”, a declarat liderul PSD.

Citește și Victor Ponta: „Domnul Ciucă se va pregăti pentru mandatul de preşedinte, că în România nu mai eşti ales, îl primeşti la adunarea saşilor”