Nicolae Ciucă îl propune pe Virgil Popescu interimar la Ministerul Digitalizării după demisia lui Florin Roman

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a luat act, miercuri, de demisia ministrului Florin Roman şi a transmis către Preşedintele României propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat Executivul.

15 dec. 2021, 16:30
Nicolae Ciucă îl propune pe Virgil Popescu interimar la Ministerul Digitalizării după demisia lui Florin Roman

Florin Roman şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Digitalizării. Anunţul a fost făcut de liberal, pe pagina sa de Facebook.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut public ministrului Florin Roman clarificarea situației sale, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Informațiile că nu este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, „se înscriu în aceeași categorie”, adaugă el.

„Este cunoscută deja poziția premierului în această situație. Domnia sa a cerut public dlui ministru Roman clarificarea situației domniei sale. Evident, elementele de azi se înscriu în aceeași categorie. Ca atare, este așteptat dl. ministru să ofere aceste clarificări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Citeşte şi: George Simion sare în apărarea Dianei Şoşoacă în scandalul cu jurnalista Rai Uno. „Există imixtiuni în actul de justiţie. Mi se pare suspect”


loading...