Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la șefia PNL

Premierul Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la sefia PNL. Ieri a primit o derogare specială pentru că nu are vechimea statutară de cinci ani pentru a candida. Astfel de derogări au primit în trecut Florin Cîțu și Klaus Iohannis.

06 apr. 2022, 09:44
Nicolae Ciucă își depune miercuri moțiunea pentru a candida la șefia PNL

Premierul Nicolae Ciucă își pregătește zilele acestea proiectul pe care urmează să-l prezinte în fața liberalilor pentru a fi ales președinte PNL.

În primă instanță Nicolae Ciucă a primit marți derogare de vechime pentru a candida la șefia PNL la fel ca și predecesorul său Florin Cîțu care stat pe funcție doar șase luni. Biroul Executiv al PNL se reunește marți pentru a-i acorda derograrea de vechime lui Nicolae Ciucă pentru a putea candida la șefia PNL.

„Astăzi s-au adoptat câteva decizii în legătură cu modul de organizare a congresului extraordinar. Prima dintre ele este legată de convocarea colegiilor directoare judeţene, care vor analiza începând de mâine – termenul limită de depunere a moţiunilor – moţiunile şi vor vota susţinerea pentru acestea. Cea de-a doua decizie este legată de anumite atribuţii şi responsabilităţi care au fost delegate domnului secretar general, Lucian Bode, pe o perioadă de tranziţie până la definitivarea pe funcţie, iar cea de-a treia decizie este legată de o derogare de la statut referitoare la condiţiile de vechime în partid pentru candidatura la preşedinţia partidului a domnului Nicolae Ciucă. Există în partid o mare aşteptare în legătură cu această candidatură, există, din punctul nostru de vedere, toate condiţiile pentru susţinerea acestei candidaturi, pentru acordarea acestei derogări pentru că premierul este un lider puternic. Considerăm noi că poate asigura o legătură mult mai puternică între Guvern şi partid”, a spus Stroe, la sediul central al PNL.

Liberalul a adăugat că PNL a fost totdeauna flexibil când a fost vorba de o astfel de derogare. El a arătat că, în cursul zilei de miercuri, premierul Nicolae Ciucă ar urma să-şi depună candidatura la preşedinţia PNL.

„În cursul zilei de mâine, premierul Nicolae Ciucă va fi prezent aici”, a mai spus Stroe, marți, precizând că nu are informaţia că ar mai exista şi alţi candidaţi la şefia partidului.

Statutul PNL prevede că, „în situaţii excepţionale, Biroul Executiv poate aproba derogări de la vechimea prevăzută în Regulamentul privind cariera politică”. De asemenea, se prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte al PNL dacă are o vechime de cel puţin 5 ani.

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL în octombrie 2020. Sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL. Prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar.

Citește și Mai mulţi bani pentru programul „Anghel Saligny”. Guvernul sprijină comunităţile care au nevoie de investiţii