Nicolae Ciucă, la şedinţa PNL: „Intrăm într-un proiect de ţară ca cel mai consistent partid, care a luat cele mai grele decizii în istoria României sau ne ghidam să luăm ministerele cu cei mai mulţi bani?”

Premierul Ciucă le-a cerut liberalilor să schimbe un pic perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală.

15 mai 2023, 23:29
Nicolae Ciucă, la şedinţa PNL: „Intrăm într-un proiect de ţară ca cel mai consistent partid, care a luat cele mai grele decizii în istoria României sau ne ghidam să luăm ministerele cu cei mai mulţi bani?”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liberalilor în şedinţa informală de la Vila Lac că îşi asumă orice greşeală pe timpul guvernării, dar nu îşi va asuma niciodată că nu a guvernat bine. El le-a cerut să schimbe perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală, au precizat surse liberale pentru News.ro.

Răsturnare de situaţie. Nicolae Ciucă rămâne la Palatul Victoria. Anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al PNL

”Îmi asum orice greşeală pe timpul guvernării. Dar nu îmi voi asuma niciodată că nu am guvernat bine. Am reuşit o guvernare stabilă timp de un an şi jumătate, am evitat criza şi am recâştigat credibilitatea în faţa partenerilor externi”, le-a spus preşedintele PNL liderilor de filiale veniţi la Bucureşti pentru şedinţa conducerii partidului de marţi.

Ciucă le-a cerut liberalilor să schimbe un pic perspectiva asupra acestui proces denumit rotativa guvernamentală. ”Să ne gândim în primul rând la public, la cetăţenii României şi la aşteptările lor şi de abia în al doilea rând la beneficiile noastre ca partid”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că rocada guvernamentală este ”o responsabilitate faţă de ţară”.

”Ce vrem să facem? Intrăm într-un proiect de ţară ca cel mai consistent partid, care a luat cele mai grele decizii în istoria României sau ne ghidam să luăm ministerele cu cei mai mulţi bani? Intrăm ca o echipă sau nu?”, le-a mai spus liderul PNL preşedinţilor de organizaţii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu le-a transmis şefilor consiliilor judeţene, la evenimentul aniversar al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), că rocada guvernamentală se va produce firesc, fără scandaluri, pentru că ţara noastră nu îşi mai permite să piardă nici măcar o zi cu conflicte politice.

Tensiuni în coaliția de guvernare. PNL și PSD nu au un program de guvernare comun, după rotativă

„Mă bucur mult să fiu alături de dvs în acest moment aniversar. Cred că ştiţi deja că vin la reuniunile dvs, în primul rând din plăcerea de a fi împreună cu atât de mulţi prieteni câţi văd aici în sală şi pe scenă, decât dincolo de o obligaţie profesională. Dincolo de marcarea unui reper în istoria UNCJR sunt cu dvs din cel puţin alte trei motive extrem de importante. Primul ar fi pentru că administraţia publică reprezintă cea mai importantă parte a carierei mele. Am trecut pe la toate palierele administrative locale, apoi centrale, şi cred că ştiu bine, asta nu înseamnă că nu mai am şi de învăţat, care sunt problemele cu care vă confruntaţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) de la Opera Naţională Bucureşti.