Răsturnare de situaţie. Nicolae Ciucă rămâne la Palatul Victoria. Anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai afirmat că în momentul de faţă negocierile nu au început, însă după şedinţele conducerilor de marţi atât premierul Ciucă cât şi liderii celorlalte două partide vor avea mandat din partea partidelor pentru a demara aceste discuţii.

15 mai 2023, 16:37
Răsturnare de situaţie. Nicolae Ciucă rămâne la Palatul Victoria. Anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al PNL

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, chestionat dacă liberalii i-au cerut să rămână vicepremier în viitorul Cabinet Ciolacu, după rocada guvernamentală, că nu a fost discutat încă subiectul şi a reamintit că Biroul Politic Naţional al PNL se va întruni, marţi, unde va fi votat cu ce mandat va intra partidul în negocierile din coaliţie.

„Mâine avem BPN. Sunt ipoteze care vor fi puse în dezbatere la nivelul Biroului Politic şi, în funcţie de votul şi acordul BPN, vom lua o decizie cu ce mandat vom intra în negocieri”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat luni, înaintea participării la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, dacă va fi modificat protocolul coaliţiei de guvernare.

Chestionat dacă PNL i-a cerut să rămână vicepremier, după rocada guvernamentală, Ciucă a răspuns: „Nu am discutat deocamdată. Dacă mâine este BPN”.

Referitor la UDMR şi dacă va rămâne cu trei portofolii în viitorul Executiv, liderul liberalilor a replicat scurt: „Discutăm mâine”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat luni că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, aceştia considerând că ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare şi că pentru partid, o astfel de poziţie a liderului PNL poate fi un avantaj.

Tensiuni în coaliția de guvernare. PNL și PSD nu au un program de guvernare comun, după rotativă

”În Biroul Politic Naţional de mâine se va stabili mandatul cu care premierul va merge la negocierile din interiorul alianţei. În ceea ce priveşte viitoarea poziţie, nu există niciun secret că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier. Foarte mulţi dintre aceştia consideră că domnia sa ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare”, a declarat Ionuţ Stroe pentru News.ro, despre agenda şedinţei conducerii PNL de marţi.

Stroe a menţionat că ”pentru partid, poate fi un avantaj prezenţa lui Nicolae Ciucă ca vicepremier în noul Executiv.

”Decizia aparţine premierului Ciucă, pentru că numai domnia sa poate evalua dinamica din coaliţie, de până acum şi locul din care ar putea lua deciziile cele mai bune pentru România şi evident şi pentru PNL”, a completat Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai afirmat că în momentul de faţă negocierile nu au început, însă după şedinţele conducerilor de marţi atât premierul Ciucă cât şi liderii celorlalte două partide vor avea mandat din partea partidelor pentru a demara aceste discuţii.

Marcel Ciolacu: ”E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor” GALERIE FOTO
Conducerile PNL şi PSD au fost convocate în şedinţă, marţi, înainte de rocada premierilor de la sfârşitul acestei luni. Se discută strategia privind protocolul coaliţiei dar şi cine vor fi titularii portofoliilor, în noul Executiv condus de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Înainte de şedinţa de marţi, liberalii se vor reuni şi într-o şedinţă informală, luni seara, la Vila Lac 1, pentru a pune la punct deciziile privind rotativa guvernamentală.