Nicolae Ciucă, mesaj ferm pentru PSD: „La următoarele alegeri, nu ne bazăm pe partenerii de la guvernare!”

Premierul României și președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță că liberalii nu se bazează pe o alianță cu PSD în viitor și că cel puțin în ceea ce privește alegerile, partidul nu se poate baza pe actualii parteneri de la guvernare.n

19 nov. 2022, 12:40
Nicolae Ciucă, mesaj ferm pentru PSD: „La următoarele alegeri, nu ne bazăm pe partenerii de la guvernare!”

Nicoale Ciucă a fost prezent la Sighetu Marmaţiei, unde a transmis un mesaj pentru social-democrați.

Mesajul premierului vine în contextul tensiunilor din coaliție privind procentul cu care vor crește pensiile românilor de la 1 ianuarie 2023.

„Vreau să fie cât se poate de clar: la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alții, ne vom baza pe noi înșine. Succesul depinde numai de noi, în sensul că înțelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni.

Noi trebuie să demonstrăm că menținem o relație corectă în Coaliție, dar, în același timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performață”, a declarat Nicolae Ciucă, la Școala Politică “Gheorghe I. Brătianu”.

Citiți și: Când vor primi românii ajutoarele pentru plata facturilor. Anunţ oficial făcut de premierul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă: În prezent, Partidul Național Liberal are de înfruntat trei mari provocări:

„Prima provocare ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României.

A doua mare provocare ține de felul în care vedem noi viitorul și soluțiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși.

A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită.

La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior.

Prin prezența noastră la guvernare, prin acțiunile pe care le susținem, noi ne adresăm societății românești în ansamblu.

Vă invit să priviți cu optimism spre viitor. ”Prin noi înșine” este un crez mai valabil ca oricând!”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

În prezent, Partidul Național Liberal are de înfruntat trei mari provocări:

Prima provocare ține de gestionarea…

Posted by Nicolae Ionel Ciucă on Saturday, 19 November 2022

 

Citiți și: Anunț despre creșterea pensiilor și ajutoare sociale, de la Guvern. Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru”