Nicolae Ciucă nu renunță: Îmi voi juca şansa până la capăt. Nu-mi voi depune mandatul

Nicolae Ciucă e mai hotărât ca niciodată. Premierul desemnat spune că nu îşi va depune mandatul, iar sâmbătă va depune în Parlament lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare.

27 oct. 2021, 17:39
Nicolae Ciucă nu renunță: Îmi voi juca şansa până la capăt. Nu-mi voi depune mandatul

Nicolae Ciucă nu renunță. În ceea ce privește termenul mandatului său, premierul desemnat spune că acest subiect va fi discutat şi decis „dacă este cazul”, în funcție de negocierile cu PSD și USR.

Nicolae Ciucă nu renunță: Îmi voi juca şansa până la capăt. Nu-mi voi depune mandatul

„Nu-mi voi depune mandatul. (…) Îmi voi juca şansa până la capăt”, a declarat premierul desemnat miercuri.

Despre propunerea lui Cioloş, Nicolae Ciucă a declarat că „în această perioadă sunt foarte multe sfaturi, Pe masa de negociere venim cu elementele serioase şi care să aducă ţării un Guvern”.

Potrivit premierului desemnat, sâmbătă seară expiră termenul pentru formarea Guvernului şi venirea în Parlament. „Până atunci avem lista Cabinetului şi programul depus la Parlament. (…) Nu poate să fie investit până sâmbătă, sâmbătă depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor urmând ca săptămâna următoare, în functie de prog stabilit, să intre spre aprobare”, a explicat liderul.

Nicolae Ciucă a mai completat că „nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să discutăm. Mandatul meu e să negociem pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. (…) Flexibilizarea mandatului va fi discutată şi decisă dacă e cazul”.

Pe de altă parte, Florin Cîţu a vizitat miercuri două centre de vaccinare din Bucureşti, cele de la Palatul Copiilor şi de la Circul Metropolitan, la sfârşitul vizitei oferind o scurtă declaraţie de presă.

Florin Cîţu a schimbat tonul, în urma discuţiilor purtate de premierul desemnat Nicolae Ciucă cu USR şi PSD, iar miercuri a declarat că speră să aibă o discuţie „bărbătească” cu liderii USR, la care să participe şi el şi în care să se discute problemele apărute între cele două formaţiuni, care au dus la ruperea coaliţiei de guvernare.

„Încă se negociază și cu PSD și cu USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțele pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL. Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR.

Daca sunt de acord si eu sper sa fie, sa dicutam intr-un cerc mai larg, e posibil sa spunem ca mergem mai departe sau nu. Dar eu cred ca situatia in care estetara reclama sa avem aceasta discutie.”, a spus Florin Cîţu.

Citește și: Nicolae Ciucă, după eşecul negocierilor cu USR, ameninţă că îşi depune mandatul. Florin Cîţu se vrea din nou premier şi anunţă anticipate VIDEO