Nicolae Ciucă, optimist: ”Vom continua să luăm măsuri pentru a ne încadra cu inflația sub 10%, poate înainte de sfârșitul anului”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în şedinţa Executivului, că în ultimul raport INS, inflaţia a scăzut în primul trimestru la 11,2% astfel că Guvernul va continua să ia măsuri şi să facă în aşa fel încât să ne încadrăm cu inflaţia poate mai devreme de sfârşitul anului la 10%.

17 mai 2023, 20:36
Nicolae Ciucă, optimist: ”Vom continua să luăm măsuri pentru a ne încadra cu inflația sub 10%, poate înainte de sfârșitul anului”

”În ultimul raport prezentat de Institutul Naţional de Statistică, o cifră este foarte importantă şi anume faptul că inflaţia a scăzut în primul trimestru la 11,2, ca atare vom continua să luăm măsuri şi să facem în aşa fel să ne încadrăm cu inflaţia poate mai devreme de sfârşitul anului, să fie de 10%.”, a declarat premierul Ciucă în ședința de Guvern de miercuri.

Potrivit acestuia, totodată, trebuie menţinut trendul creşterii economice.

„În conformitate cu datele de la Institutul Naţional de Statistică, perspectiva în baza rezultatelor obţinute în primul trimestru ne obligă să luăm în continuare decizii şi să avem o abordare cât se poate de coerentă şi corelată atât cu mediul de afaceri, cât şi cu partenerii noştri strategici astfel încât să continuăm să menţinem acest trend al creşterii economice şi să realizăm toate obiectivele pe care noi ni le-am propus”, a mai transmis Ciucă.

În aceeași ședință de Guvern, Premierul Nicolae Ciucă a anunţat și primele concluzii ale delegaţiei conduse de ministrul Marcel Boloş, el arătând că în acest moment au deja agreat împreună cu Comisia Europeană aprobarea pentru proiecte de investiţii în valoare de 10 miliarde de euro din Cadrul financiar 2021-2027.

Citește și: Klaus Iohannis: ”Chestiunile legate de împărțirea ministerelor se negociază între partide, nu trebuie să participe președintele. Eu aștept să se finalizeze până săptămâna viitoare”

„Avem deja primele concluzii ale delegaţiei conduse de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, aflat la Bruxelles şi în acest moment avem deja agreat împreună cu Comisia aprobarea pentru proiecte de investiţii în valoare de 10 miliarde de euro din Cadrul financiar 2021-2027”, a spus şeful Executivului.

Premierul a precizat că „prin aceste sume vom putea să finanţăm proiecte de infrastructură de transport, apă şi canalizare, precum şi proiectele din domeniile sănătăţii, educaţiei şi mobilităţii urbane”.

„Ca atare, toate aceste chestiuni vor trebui concretizate în decizii guvernamentale şi ne vom ţine de acest calendar pentru că şansa noastră dee a continua îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare şi a reformelor asumate este să atragem toţi banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţie prin PNRR precum şi prin fondurile de coeziune”, a adăugat Ciucă.

Citește și: Cseke Attila, despre scoaterea UDMR de la guvernare. ”Vom aştepta să vedem ce propuneri au partenerii de coaliţie”