Nicolae Ciucă: „Patriotismul se demontrează în fiecare zi prin ceea ce facem, prin ceea ce înfăptuim în casă, în familie”

Nicolae Ciucă a susținut un discurs la Slatina în care a vorbit despre ce înseamnă patriotismul. "Românii nu trebuie să iasă și să spună doar: sunt patriot. Asta nu ține, patriotismul se demontrează în fiecare zi prin ceea ce facem, prin ceea ce infaptuim în casă, în familie", a precizat șeful PNL.

08 dec. 2023, 17:57
Nicolae Ciucă: „Patriotismul se demontrează în fiecare zi prin ceea ce facem, prin ceea ce înfăptuim în casă, în familie”

Ciucă: Patriotismul se demonstrează în fiecare zi

„Romanii nu trebuie sa iasă si sa spună doar: sunt patriot. Asta nu tine, patriotismul se demontraza în fiecare zi prin ceea ce facem , prin ceea ce infaptuim  în casa în familie. Ce facem acasă fata de familie, fata de copiii , fata de nepoții noștri, fata de vecinii noștri, fata de ceea ce reprezentăm la locul de munca, asta este patriotismul. Nu sunt patriot dacă am imbracat o ie sau un pieptar sau o bundița. Suntem patrioți prin ceea ce facem, prin ceea ce gandim, prin ceea ce reprezentăm în viața noastră de zi cu zi.

În ceea ce privește patriotismul s-a vorbit și de oaste și se luptă și de tot ceea ce poate să insemne patriotism în rândul membrilor PNL, este suficient să amintim că suntem singurul partid din țară, dincolo de istoria noastră de peste 148 de ani, care avem sintagma național în denumirea partidului. Atunci, să facem tot ceea ce trebuie pentru ca națiunea noastră se se simtă reprezentată, demnă și să se simtă mândră că suntem în UE, că suntem în NATO, că suntem in diferite formate și constructii internationale, cum de altfel si suntem pe masura rezultatelor și a potentialului de care țara noastră dispune”, a spus fostul premier.

Citește și Ciucă, glumiţe erotice despre Coaliţia de guvernare: „Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei şi era posibil să n-avem loc”

„Nu există soluție magică. Cheia este creșterea colectării”, a explicat liderul PNL.

„Am mai vorbit despre chestiunea asta atunci când am avut ocazie, pentru că în tot acest context în care la o conferință a aleșilor locali ai PNL se exprimă temeri legate de ceea ce înseamnă populismul și creșterea curentelor extremiste în Europa și în România. Cred că adevărul, realitatea, sinceritatea si onestitatea față de alegător sunt cele car ene oferă credibilitatea prin care putem să combatem toate aceste curente care, parcă, vin cu soluția magică, de unde, fraților, soluție magică? Nu există soluție magică, există doar soluție bazată pe realitate, bazată pe ceea ce reușit să colectpm, să așezăm în visteria statului și, de acolo, să putem să asigurăm ceea ce avem nevoie pentru îndeplinirea proiectelor noastre”.

Ciucă: Oltenia nu este roșie

„Ne este teamă că Oltenia este roșie, Oltenia nu este roșie. Este adevărat, vara arde soarele, dar atunci este verde ca sunt ogoarele pline de culturi. Nu există Oltenia roșie. Nu exista Oltenia altfel, Oltenia are acel spirit de întreprinzător, Oltenia se încadrează perfect în electoratul și în țintele noastre politice, Oltenia nu este numai a angajatilor la stat. PNL înțelege foarte bine și a sprijinit în ceea ce privește relevanța angajatilor la stat, dar PNL este apărătorul mediului de afaceri, este apărătorul investitiilor. În Guvernul pe care l-am condus investițiile au reprezentat 7% din PIB din care s-au realizat 72 sau 73 de miliarde de investiții, cea mai mare suma, suma record de investiții de la bugetul de stat. pentru anul acesta am avut asigurate de asemenea 7,2% din PIB pentru investiții în care cred, sunt convins, așa cum arată datele de astăzi, se vor cheltui peste 90 de miliarde tinand cont ca INS deja a rectificat datele pe primele 9 luni de zile și de la 0,2 am ajuns la 1,4 creștere economică, s-a revizuit agricultura, iar sectoarele care au cea mai mare pondere în creșterea economică sunt construcțiile industriale, IT și agricultura. Unde ne găsim? În domeniile în care și Oltenia are relevanță cât se poate de solidă”.

Citește și Marcel Ciolacu dă afară conducerea ANAF şi pe cea a vămilor. Premierul vrea depolitizarea instituţiilor, după vizita la Washington

Guvernul trebuie sa devina partenerul mediului de afaceri

„Guvernul trebuie să devină partenerul mediului de afaceri, trebuie să se înscrie pe aceeași linie de conduită, de sprijin a mediului de afaceri, nu altfel. Nu avem cum altfel. banii sunt singurii care produc bani. Pentru asta trebuie sa asigurăm, să incurajam condiții favorabile pentru mediul de afaceri, pentru consolidarea mediului de afaceri, pentru consolidarea capitalului românesc”.