Ciucă, glumiţe erotice despre Coaliţia de guvernare: „Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei şi era posibil să n-avem loc”

Liderul liberal a precizat că tot ceea ce s-a reuşit atunci a fost să asigure stabilitate ţării, să treacă ţara prin toate aceste crize succesive.

08 dec. 2023, 15:56
Ciucă, glumiţe erotice despre Coaliţia de guvernare: „Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei şi era posibil să n-avem loc”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la întâlnirea regională a Ligii Aleşilor Locali a Partidului Naţional Liberal din regiunea Sud-Vest Oltenia, despre coaliţia dintre PSD şi PNL, că este ”o coaliţie de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puţin în pat”. ”Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei şi era posibil să n-avem loc. E posibil la un moment dat să fim chiar mai mulţi”, a mai spus Ciucă, arătând că a asumat guvernarea cu Partidul Social Democrat şi a fost prim-ministru şi nu îi pare rău.

”Am asumat guvernarea cu Partidul Social Democrat şi am fost prim-ministru, a trebuit să-mi asum această chestiune, recunosc şi nu-mi pare rău. Accept orice critică pe această chestiune, dar nu a existat nu a existat altă soluţie la vremea respectivă, pentru că, şi aici ajungem la simpla aritmetică parlamentară, cifrele nu arătau altfel. Dacă PNL avea şi în alegerile parlamentare acelaşi scor cu cel de la alegerile locale, atunci fraţilor, nu aveam astăzi această discuţie. Şi atunci am văzut care erau tendinţele de evoluţie a situaţiei de securitate, atunci am văzut care erau primele efecte de după pandemie în ceea ce priveşte impactul pe economie în general, apăruse criza energetică cu preţurile la energie care o luaseră razna încă din vara, toamna anului 2021 şi a trebuit să facem acest construct politic, această coaliţie pentru guvernare”, a spus preşedintele PNL despre coaliţia cu PSD.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa ministrului Educației după rezultatele PISA: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune
Nicolae Ciucă a continuat: ”E o coaliţie de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puţin în pat. Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei şi era posibil să n-avem loc, în cameră încăpem şi este posibil la un moment dat să fim chiar mai mulţi, într-o astfel astfel de construcţie”.

Liderul liberal a precizat că tot ceea ce s-a reuşit atunci a fost să asigure stabilitate ţării, să treacă ţara prin toate aceste crize succesive.

”Am făcut-o cu loialitate, onestitate, echilibru şi am fost cu un partener cât se poate de corect în ceea ce a reprezentat această coaliţie la guvernare. Foarte multă lume poate spune, domnule, dar nu aşa se face politică. Se poate face politică şi aşa, pentru că prin această onestitate şi această responsabilitate şi această atitudine şi toate aceste atribute asumate au dat României acea imagine în care investitorii străini au căpătat încredere”, a mai arătat Ciucă.

Citeşte şi:

Victor Ponta, după ce Sighiartău a spus că fostul premier ar urma să fie ambasador în SUA: „Înţeleg că liberalii ştiu deja că Marcel Ciolacu va fi preşedinte”

 

Virgil Popescu: „PSD îţi înfige cuţitul pe la spate!”

Fostul ministru liberal al Energiei, Virgil Popescu, a declarat, vineri, la Slatina, că nu e uşor de coabitat cu PSD, un „partid care îţi înfige cuţitul pe la spate, îţi ia primarii, ţi-i momeşte”. În calitate de preşedinte al PNL Mehedinţi, Virgil Popescu a făcut afirmaţia la întâlnirea Ligii Aleşilor Locali PNL din regiunea Sud-Vest Oltenia de la Slatina.

„Avem un an foarte greu şi nu este uşor de coabitat cu PSD. Nu este uşor cu un partid care îţi înfige cuţitul pe la spate, îţi ia primarii, ţi-i momeşte. Nu este uşor să mergem să le spunem oamenilor, pentru că stabilitatea este foarte importantă. Da, dar suntem liberali şi la Sinaia am luat o decizie în Biroul Politic Naţional, care zic că ne trasează şi ne va trasa direcţia pentru 2024, „prin noi înşine” şi prin noi înşine vom câştiga alegerile în 2024 aşa cum le-am câştigat şi în 2020. Şi să nu uităm că putem, da, putem să câştigăm alegerile”, a spus Virgil Popescu, informează Agerpres.

Acesta le-a transmis aleşilor locali PNL că e nevoie de mobilizare politică încă din luna iunie. „Trebuie să demonstrăm la europarlamentare că suntem mai buni decât ceilalţi. Şi suntem mai buni decât toţi ceilalţi. După care lucrurile vor intra într-un ritm normal la locale, parlamentare şi alegerile prezidenţiale. Obiectivul final este să avem preşedintele României, pentru că avem candidat, este preşedintele partidului, domnul Ciucă”, a mai afirmat Virgil Popescu.