Nicolae Ciucă poartă mască în continuare în prima zi după încheierea stării de alertă. „Virusul nu a fost eradicat. E foarte important să respectăm aceste recomandări”

Premierul Nicolae Ciucă a apărut purtând mască în timpul şedinţei de Guvern de miercuri. Şeful Executivului a subliniat că, deşi s-au ridicat restricţiile, există recomandări de a nu renunţa la mască şi la măsurile de protecţie.

09 mart. 2022, 11:28
Nicolae Ciucă poartă mască în continuare în prima zi după încheierea stării de alertă. „Virusul nu a fost eradicat. E foarte important să respectăm aceste recomandări”

Nicolae Ciucă a făcut declaraţii în deschiderea primei şedinţe de Guvern, după ridicarea stării de alertă în România.

„Începem şedinţa de Guvern în prima zi în care nu mai avem stare de alertă. Se încheie doi ani, ani în care a trebuit să respectăm o serie de măsuri şi de recomandări.

Vreau să încep prin a le mulţumi tuturor românilor care în această perioadă au ţinut cont de recomandări şi au respectat regulile de protecţie. Doresc să exprim compasiunea mea şi a întregului Guvern, celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în această perioadă din cauza acestui virus.

Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră să le mulţumim tuturor care au fost implicaţi nemijlocit în această luptă cu virusul, mă refer la medici şi întreg personalul medical”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Prima zi fără restricţii COVID-19 în România după doi ani de pandemiei. Tinerii au umplut cluburile în Centrul Vechi

Nicolae Ciucă poartă în continuare masca. „Este important îndeosebi prin exemplu personal să arătăm că respectăm aceste recomandări”

„Odată cu încheierea stării de alertă, au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiştilor la nivelul Ministerului Sănătăţii. Este important să continuăm să recomandăm şi îndeosebi prin exemplu personal să arătăm că respectăm aceste recomandări.

Din conştiinţă personală, fiind convins că respectând aceste recomandări ne protejăm pe noi înşine.

Este o măsură preventivă de protecţie care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ţinând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat şi el încă persistă – e adevărat că în număr mai mic. E foarte important să respectăm aceste recomandări”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunță renunțarea la restricții! Masca de protecție în interior și exterior nu mai e obligatorie

Deşi restricţiile au fost ridicate, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ”recomandă cu tărie”:

– Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi
– Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior
– Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic
– Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic
– La persoanenl care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral