Nicolae Ciucă: Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%

Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%, România atingând astfel ținta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie, a transmis luni premierul Nicolae Ciucă.

19 sept. 2022, 15:51
Nicolae Ciucă: Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depăşit 80%.

„Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depăşit 80%. România a atins astfel ţinta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie. Continuăm proiectele deja începute pentru asigurarea independenţei energetice a României, precum extracţia de gaze naturale din Marea Neagră, care acoperă aproximativ 10% din necesarul de consum al ţării”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Facebook.

Citeşte şi: Lemnele de foc, alternativa la încălzirea cu gaze. Romsilva va majora volumul de lemn oferit populaţiei, în contextul cererii foarte mari

Şeful Executivului a adăugat că aşa cum a promis, vor fi suficiente cantităţi de gaz pentru iarna 2022–2023, astfel încât să fie protejaţi consumatorii casnici, întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale şi industria critică.

Citeşte şi: Virgil Popescu intervine în cazul facturilor mari la energie. Cere verificări de la ANRE şi Protecţia Consumatorilor