Nicolae Ciucă pune capăt zvonurilor: ”Nu mă duc la Ministerul Dezvoltării”

Deși în ultima perioadă, pe măsură ce rotativa guvernamentală se apropie, au apărut mai multe variante discutate în presă legate de poziția pe care Nicolae Ciucă ar putea s-o ocupe după ce demisionează din funcția de premier, președintele PNL a ținut să dezmintă unul dintre zvonuri.

23 mai 2023, 09:31
Nicolae Ciucă pune capăt zvonurilor: ”Nu mă duc la Ministerul Dezvoltării”

Nicolae Ciucă spune că nu va deveni noul ministru al Dezvoltării, zvon ce a a apărut în urma discuțiilor din coaliția de guvernare pe tema împărțirii portofoliilor noului Executiv.

”Nu mă duc la Dezvoltare”, a declarat, fără echivoc, premierul în funcție, potrivit Stiripesurse.

De asemenea, premierul a anunțat că joi este o posibilă o întâlnire cu Kelemen Hunor.

„Dacă mergem, mergem cu toții la Cotroceni. Eu, dl Ciolacu și dl Kelemen Hunor, dacă vrea”, a spus premierul, lăsând să se înțeleagă că joi Klaus Iohannis va chema liderii coaliției la Cotroceni.

Nicolae Ciucă a anunțat că protocolul rămâne așa cum e și a exclus ideea unui guvern interimar.

„Nu ne putem permite să stăm cu un guvern interimar, pentru că nu putem dă dăm doar acte administrative”, a spus Ciucă.

Săptămâna trecută se vehicula că  Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au propus lui Kelemen Hunor un post de vicepremier și două ministere: Fonduri Europene și Mediu. Oferta făcută de cei doi lideri PSD și PNL pentru UDMR a venit după ce social democrații au insistat să păstreze ministerul Transporturilor, iar PNL a cerut de la UDMR ministerul Dezvoltării pentru Nicolae Ciucă.

Citește și: Marius Budăi, calendarul legii salarizării: „În perioada 15 iulie – 31 august dezbateri cu toate sindicatele, după care depunere în Parlament, la 1 septembrie”