Nicolae Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania

Premierul României anunţă că ţara noastră a depăşit la acest capitol state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda.

27 iul. 2022, 22:16
Nicolae Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). „De când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro”, a mai spus şeful Executivului.

„Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi, precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014-2020”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că de când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro.

„Prin comparaţie, din ianuarie 2014 până în octombrie 2019, România a accesat 14,2 miliarde euro. Guvernul PNL a reuşit performanţa de a aduce în România, într-o perioadă de un an şi 8 luni, mai mult de jumătate din banii care au fost atraşi de guvernele care s-au succedat în primii cinci ani ai acestui exerciţiu financiar european”, a mai precizat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă: Au fost luate măsuri astfel încât să ne asigurăm rezerva de gaze pentru iarna 2022-2023

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că la nivelul Guvernului României au fost luate măsuri astfel încât să ne asigurăm rezerva de gaze pentru iarna 2022-2023, el precizând că la momentul de faţă, avem în depozite asigurate 55% din cantităţile de gaze asumate şi că la nivelul consumatorilor casnici, a IMM-urilor, a serviciilor sociale şi a industriei critice se va asigura gazul necesar.

Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pe Facebook pentru toţi românii

Nicolae Ciucă a dat exemplul situaţiei legate de asigurarea resurselor de gaz la nivelul UE, privind aprovizionare şi consumul, făcându-se apel la o linie de solidaritate la nivelul întregii Uniuni Europene”.

”La nivelul Guvernului României au fost luate măsuri astfel încât să ne asigurăm rezerva de gaze pentru iarna 2022-2023. În momentul de faţă, avem în depozite asigurate 55% din cantităţile de gaze asumate. Practic, suntem cu mult peste limita asumată de 46% la 1 august şi, aşa cum se derulează situaţia în momentul de faţă, apreciez că vom avea asigurate rezervele de gaz, stocurile de 80% stabilit înainte de 1 noiembrie”, a spus Nicolae Ciucă, arătând că tot ceea ce va fi în plus le va fi de mare folos.
Şeful Executivului a precizat că „ceea ce este important de subliniat este că la nivelul consumatorilor casnici, a IMM-urilor, a serviciilor sociale şi a industriei critice se va asigura gazul necesar”.

Ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Premierul Nicolae Ciucă: „Încurajăm investițiile pentru dezvoltarea industriei românești”
”Vom fi în măsură ca, aşa cum am făcut până în acest moment, să continuîăm să dezvoltăm capabilităţile de extracţie şi stocare şi de asemenea să ne îndeplinim abgajamentele asumate”, a spus el.