Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pe Facebook pentru toţi românii

Nicolae Ciucă spune că execuţia bugetară este o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni.

27 iul. 2022, 19:34
Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pe Facebook pentru toţi românii

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, comentează, miercuri, execuţia bugetară pentru rimele şase luni şi afirmă că cifrele arată ”o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni”.

”Execuţia bugetară este o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PNL.

Vești proaste pentru românii cu credite: ROBOR a mai înregistrat un record. De 12 ani nu a mai ajuns la o astfel de valoare

Nicolae Ciucă afirmă că România îşi respectă angajamentul de reducere a deficitului public, acesta fiind pe primele şase luni 1,71% din PIB (faţă de 2,86%, cât era în aceeaşi perioadă din 2021).

Pensii mai mari pentru anumite categorii de români. Adrian Câciu spune cine va scăpa de plata impozitelor. „Lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”

”Aşa cum ne-am asumat, am îmbunătăţit colectarea şi am ajuns la 8,1% (faţă de 7,5% din PIB anul trecut). Veniturile au crescut cu 22,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile au crescut cu 14,3%, menţinându-se sub nivelul de creştere a veniturilor. În zona fondurilor europene, absorbţia a crescut cu 16,4%, raportat la perioada similară a anului trecut”, a mai transmis premierul.
Potrivit acestuia, măsurile luate de Executiv -au reflectat în creşterea veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB.
”În pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem faţă, măsurile pe care le-am luat pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creşterea veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB. În centrul tuturor deciziilor pe care le luăm în aceste vremuri stă interesul românilor şi interesul ţării”, a mai transmis preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa, depăşind state membre vechi

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). „De când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro”, a mai spus şeful Executivului.

„Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi, precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014-2020”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.