Nicolae Ciucă: „România este o ţară cu risc seismic”. Premierul anunţă schimbări în construcţii

Premierul anunţă că "va trebui să instrumentalizăm acea procedură prin care companiile să poată să fie certificate pe domenii, în construcţii şi să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă.

01 mart. 2023, 15:18
Nicolae Ciucă: „România este o ţară cu risc seismic”. Premierul anunţă schimbări în construcţii

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că România este o ţară cu risc seismic şi va trebui să instrumentalizăm acea procedură prin care companiile să poată să fie certificate pe domenii, în construcţii şi să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă în timp a celor care sunt implicaţi în realizarea acestor construcţii.

Ciucă are un nou consilier. ION este un robot cu AI care va scana postările și va număra „like-urile” în interes public
Nicolae Ciucă a cerut monitorizarea şi coordonarea transpunerii în practică a tuturor acestor decizii care se iau la nivelul Guvernului, şi să existe o cooperare cu autorităţile locale astfel încât ”să înţeleagă toată lumea că aici nu discutăm despre a duce responsabilitatea de la nivel central la nivel local şi invers, ci este o responsabilitate comună pentru tot ceea ce înseamnă o infrastructură consolidată şi asigurată pentru risc seismic”.

”România este o ţară cu risc seismic, am avut discuţii şi cu specialişti în domeniu, ca atare cred că foarte curând (..) va trebui să instrumentalizăm acea procedură prin care companiile să poată să fie certificate pe domenii de specialitate în construcţii şi de asemenea să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă în timp a celor care sunt implicaţi în realizarea acestor construcţii”, a spus premierul.

Imagini emoţionante. Un cal a fost scos în viaţă de sub dărâmături la 21 de zile de zile de la cutremur
”La Gorj, vă rog să continuăm să monitorizăm modul în care se folosesc fondurile, pentru că am alocat de la fondul de rezervă bani, continuăm să alocăm bani pentru că au mai fost identificate clădiri publice care necesită să fie reparate. Toate aceste sume vor trebui cheltuite aşa cum se cuvine, astfel încât să avem garanţia că nu repetăm greşelile din trecut”, a mai cerut şeful Executivului în şedinţă.