Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în România. Imagini inedite cu cei doi lideri

Premierul Nicolae Ciucă și Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat joi la manifestările organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Forţelor pentru Operaţii Speciale Târgu Mureş. Cu această ocazie, cei doi lideri testat cele mai noi arme produse în România și li s-a explicat cum se folosesc.

02 mart. 2023, 22:35
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în România. Imagini inedite cu cei doi lideri
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în România

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în România. În cadrul unei expoziții de echipamente militare din Târgu Mureș, premierul României și Președintele Camerei Deputaților, au avut ocazia să vadă cu ochii lor și să testeze cele mai noi arme care vor intra în dotarea Armatei Române.

Citește și Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: ”Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în România

„Astăzi avem această componentă cu care toţii ne mândrim. În Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, în cadrul unor operaţii conduse de NATO sau a altor coaliţii de forţe, în Africa, Asia şi Marea Mediterană, militarii Forţelor pentru Operaţii Speciale au demonstrat că sunt în măsură să execute, la cele mai înalte standarde, toate misiunile primite. Activitatea Forţelor pentru Operaţii Speciale este recunoscută la nivel intern şi internaţional şi constituie o emblemă de marcă a Armatei Române”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

De asemenea, premierul a adăugat că „profesionalismul luptătorilor de elită a fost recompensat în peste 1.000 de medalii, ordine, decoraţii şi certificate de apreciere, atât naţionale cât şi internaţionale, primite de militarii care au luptat în Afganistan sau în alte teatre de operaţii”.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că această unitate are militari de elită care pot să facă faţă oricărei situaţii de criză și să le asigure protecția cetățenilor.

„Ştiu că în Forţele noastre pentru Operaţii Speciale sunt militari de elită, profesionişti, cu aptitudini dezvoltate de luptători şi de lideri, majoritatea fiind simultan paraşutişti, scafandri şi alpinişti capabili să facă faţă oricărei situaţii deosebite. Sunt mândru că România dispune astăzi de unităţi moderne gata să răspundă rapid şi decisiv la situaţii de criză şi să asigure protecţia cetăţenilor şi a intereselor naţionale, şi spun asta mai ales ţinând cont de ceea ce se întâmplă chiar la graniţele noastre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai menționat faptul că războiul din Ucraina a demonstrat importanţa pe care o au structurile de operaţii speciale în confruntările militare moderne.

„Războiul sângeros din Ucraina, provocat de agresiunea cinică a Rusiei asupra unui stat independent, ne arată importanţa pe care o au în confruntările militare moderne structurile de operaţii speciale. Am văzut multe exemple în care asemenea operaţiuni au provocat pierderi mai mari unui inamic cu efective masive şi putere suplimentară de foc. Elemente precum surpriza, viteza de acţiune, mobilitatea, flexibilitatea şi înţelegerea mediului de acţiune din toate punctele de vedere au devenit vitale în războiul modern”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește și Nicolae Ciucă, despre scandalul Bâstroe: ”Comisia Europeană va discuta în perioada următoare cu ambele părţi”