Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: ”Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa lui Vladimir Putin, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Liderul social-democrat a transmis că românii nu se vor lăsa descurajaţi ”de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”.

24 feb. 2023, 09:47
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: ”Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Președintele PSD a ținut să reitereze faptul că România se va afla mereu în tabăra țărilor democratice cărora le pasă de demnitatea umană, dar și de pacea și progresul umanității.

Citește și Klaus Iohannis, pus la zid de către Marcel Ciolacu în scandalul „Bâstroe”: „Românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul!”

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Putin la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina

”Anul trecut, la scurt timp după începerea războiului, am fost în Ucraina pentru a vedea cu ochii mei ororile bombardamentelor lui Putin. Dar şi pentru a da un mesaj ferm că România va fi în prima linie a luptei pentru democraţie şi libertate. Astăzi, la un an de la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, voi merge la Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” pentru a le mulţumi militarilor români şi străini pentru ceea ce fac în fiecare zi pentru ca România şi întreg flancul estic al NATO să fie în siguranţă”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare Facebook.

Marcel Ciolacu a transmis că românii nu se vor lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite.

”Suntem solidari cu prietenii şi aliaţii noştri din NATO. Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite. Noi, românii, vom sta mereu alături de toate naţiunile democratice cărora le pasă de demnitatea umană, de pace şi de progresul întregii umanităţi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Război în Ucraina. Principalele evenimente la un an de zile de la începerea conflictului

La un an de zile de la începerea războiului, Ucraina lansează o nouă bancnotă. Este prima bancnotă comemorativă dintr-o serie ce mai cuprinde modele dedicate victoriei și reconstrucției țării, susțin ucrainenii, citați de presa occidentală. Banca centrală a Ucrainei a dezvăluit joi modelul bancnotei de 20 de grivne care arată trei soldați ținând steagul național pe o parte și două mâini legate pe cealaltă parte. A fost nevoie de opt luni pentru a concepe și a produce bancnota, iar aceasta este prima dintr-o serie de bancnote comemorative planificate, susțin reprezentanții băncii centrale.

La împlinirea a fix un an de zile de conflict, Volodimir Zelenski a susținut un nou discurs. Președintele ucrainean susține că 2023 va fi „anul victoriei”. „În 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci unul albastru şi galben. Să nu fugim, ci să înfruntăm. Să rezistăm şi să luptăm / A fost un an de durere, suferinţă, credinţă şi unitate. Şi în acest an am rămas de neînvins. Ştim că 2023 va fi anul victoriei noastre”, a transmis Volodimir Zelenski pe Twitter.

Șanse de pace sunt din ce în ce mai mici, după declarațiile belicoase ale Rusiei și ale SUA. Totuși, China s-a poziționat neutru față de conflictul din Ucraina, iar la un an de zile de la începerea războiului, Xi Jinping a publicat un plan de pace, salutat de Leshchynska Zhanna, însărcinatul cu afaceri la ambasada ucraineană din China.

În această săptămână, inclusiv România a anunțat că va sprijini Ucraina oricât va fi nevoie pentru ca Volodimir Zelenski să obțină victoria.

Citește și Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre legea pensiilor: „Vom vota cât mai repede proiectul”