Nicolae Ciucă trimite în control Consiliul Concurenței și ANRE la distribuitorii de energie electrică

Nicolae Ciucă trimite Consiliul Concurenței și ANRE este distribuitorii de energie electrică. Premierul a cerut controale pentru a vedea dacă se fac speculații pe piață.

03 aug. 2022, 12:45
Nicolae Ciucă trimite în control Consiliul Concurenței și ANRE la distribuitorii de energie electrică

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Consiliului Concurenţei, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să verifice evoluţia preţului la energie şi să constate dacă sunt sau nu elemente speculative legate de tranzacţionarea energiei.

Citeşte şi: Criza energetică afectează metroul din Bucureşti. Niciun furnizor de energie electrică nu vrea să vândă curent Metrorex

„Avem în sală preşedintele Consiliului Concurenţei. Ţinând cont de evoluţia preţului la energie şi în primul rând ţinem cont de diferenţa dintre preţul mediu ponderat la producător şi cel cu care se vinde energia pe piaţă, Consiliul Concurenţei, împreună cu ANRE, cu toţi cei care au responsabilităţi în acest domeniu, vă rog să verificaţi această evoluţie a preţului, pentru că, aşa cum am putut să înţeleg eu din tot ceea ce înseamnă ansamblul şi mecanismul acesta de producere şi vânzare a energiei, piaţa zilei următoare trebuia să fie una de echilibrare. Or putem să constatăm astăzi că ea a devenit chiar o piaţă consolidată de tranzacţionare a energiei şi vă rog să verificaţi dacă aici se produc sau nu elemente speculative privind tranzacţionarea energiei. În tot acest ansamblu, vă rog să fie implicat şi Ministerul Energiei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Surse: PNL susţine impozitarea furnizorilor de energie. Ce spune premierul Ciucă despre reglementarea preţurilor