Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Nu trebuie să ne ascundem!”

Nicolae Ciucă este prima opțiune de candidat a Partidului Național Liberal (PNL) pentru alegerile prezidențiale din 2024, susține purtătorul de cuvânt al formațiunii aflate de guvernare. 

26 sept. 2022, 23:38
Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Nu trebuie să ne ascundem!”

Nu mai e loc de prea multe speculații cu privire la poziția PNL, față de alegerile care se pregătesc pentru anul 2024.

Ionuț Stroe, fost ministru al Tineretului și Sportului, actual purtător de cuvânt al PNL, crede că Nicolae Ciucă va reuși să menință partidul pe linia de plutire, în calitate de lider. Mai mult, fostul militar va reuși să tragă formațiunea către 30%.

„Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem.

(…) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

„Nicolae Ciucă va duce PNL la 30%”

 

„Eu am încredere maximă în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă va duce PNL acolo unde merită acest partid, cred că undeva la peste 30 de procente.

Este un om discret, nu este un actor politic şi este un om care gestionează ţara într-un moment greu. Vă spun sincer, din punctul meu de vedere va conduce PNL mult timp de acum înainte. Personal, şi după rotativa guvernamentală. (…) Din punctul meu de vedere, Nicolae Ciucă este un lider pe termen lung”, a mai punctat Stroe.

 

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Nicolae Ciucă a traversat cele mai neînchipuite crize”

 

În opinia oficialului PNL, Nicolae Ciucă încă mai beneficiază de mare încredere în rândul populației.

„S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respectivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează.

Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, a mai transmis Stroe.

În 2024, în România vor avea loc alegeri prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare.