Nicolae Ciucă, veste importantă pentru românii vulnerabili: „Cei 50 de euro o dată la două luni se vor acorda şi anul viitor”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut luni declaraţii de presă la Parlament după încă o reuniune a coaliţiei de guvernare, în care s-au discutat principalele probleme de pe agenda publică, creşterea pensiilor şi reglementarea pieţei energetice.

14 nov. 2022, 16:44
Nicolae Ciucă, veste importantă pentru românii vulnerabili: „Cei 50 de euro o dată la două luni se vor acorda şi anul viitor”

Nicolae Ciucă a dezvăluit luni, într-o scurtă conferinţă de presă ad-hoc susţinută la Parlament, care au fost discuţiile din coaliţie şi a asigurat că pensiile vor creşte în anvelopa de 15% (maximum), dar a declarat şi că măsurile sociale aplicate în 2021 vor continua şi în 2022.

„Este foarte limpede ca tot ceea ce am discutat si stabilit, ultima ordonanta se va aplica. Am gandit-o ca sa venim in sprijinul cetatenilor si al romanilor. Mai sunt amendamente, urmeaza sa discutam.

Familiile monoparentale sau cele cu mai mult de trei copii, bisericile, societatile care asigura utilitatile publice, acestea sunt incluse in plafon.

Ultima discutie in coalitie a fost ca costul sa fie raportat la luna in curs, nu la anul trecut, pentru ca au fost probleme de cum s-a raportat activitatea in pandemie.

Este o decizie pe care am convenit-o sa avem predictie pentru doi ani de zile, chiar daca initial am afirmat ca pentru un an.

Citeşte şi: Înregistrare-şoc cu George Simion: „Aş pupa în fund pentru 2.000-3.000 de euro!”. Diana Şoşoacă l-a desfiinţat: „Vă daţi seama că omul ăsta va vinde România?”

Pentru furnizorii care nu au trimis facturile la timp, este absolut anormal ca orice consumator sa primeasca factura dupa 6 luni si sa trebuiasca sa plateasca suma intreaga, de aceea am discutat esalonarea. Asa mi se pare normal.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă a declarat că toate măsurile sociale, inclusiv voucherele în valoare de 50 de euro la fiecare două luni acordate persoanelor vulnerabile, vor continua şi în 2022.

„Anvelopa trebuie sa fie de 15%, pentru ca asa mi se pare normal, sa fie acoperit impactul inflatiei. Am stabilit ca masurile sociale pentru acest an vor continua si anul viitor, ca atare acel 50 de euro la fiecare doua luni va continua si anul viitor. La pensii, va rog sa aveti incredere ca vom face astfel incat sa se inscrie in 15%. Nu putem sa avem cresteri diferentiate pe pensii.”, a mai spus premieru Nicolae Ciucă la Parlament.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă alegeri anticipate „doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona”. Avertisment pentru Iohannis