Nicolae Guţă, călcat de mascaţi într-un dosar deschis pentru afaceri cu aur. Bijuteriile aveau însemnele unor marci celebre protejate

Nicolae Guță este în mijlocul unui scandal de proporții! Mai multe percheziții au fost efectuate în județul Hunedoara de către polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

06 apr. 2023, 13:29
Nicolae Guţă, călcat de mascaţi într-un dosar deschis pentru afaceri cu aur. Bijuteriile aveau însemnele unor marci celebre protejate

Nicolae Guță este în mijlocul unui scandal de proporții! Mai multe percheziții au fost efectuate în județul Hunedoara de către polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Au fost vizate mai multe case care se află în propietatea familiei celebrului manelist. Casele aparțineau nepoților lui Nicolae Guță. Și manelistul și familia sa au mai multe case în apropierea orașului Petroșani.

Citește și: Nicu Guță hotărât să rămână singur după despărțirea de Emy: „Este cel mai bine pentru noi să rămânem despărțiți”

Nicolae Guță vizat de un scandal uriaș

Conform primelor cercetări, se pare că nepoții lui Guță au fost acuzați că aduceau din străinătate obiecte din aur care erau însemnate cu sigla unor branduri celebre de lux, precum Gucci sau Dior. Ulterior aceștia le vindeau pe internet pretinzând că sunt originale.

„La data de 6 aprilie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și contrafacere.

În fapt, persoanele bănuite ar fi comercializat bijuterii, unele purtând însemnele unor mărci protejate, pe o platformă de socializare. În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate bijuterii, cântare electronice de precizie, documente ce atestă volumul vânzărilor și 3.700 de euro. Bănuiții urmează a fi conduși la audieri, iar ulteriror vor fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și cintrafacere de către polițiști din cadrul Seviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată un comunicat al Poliției.

Citește și: Marele regret al lui Nicolae Guță. Manelistul nu o mai poate ascunde