Nicolae Robu, mişcare-bombă. Liberalul cere DNA să îl ancheteze pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Care este motivul

Nicolae Robu a solicitat public, în decursul zilei de marţi, Direcţiei Naţionale Anticorupţie să îl ancheteze pe actualul edil, Dominic Fritz.

25 mai 2021, 22:20
Nicolae Robu, mişcare-bombă. Liberalul cere DNA să îl ancheteze pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Care este motivul

Nicolae Robu, mişcare-bombă. Acesta susţine că Fritz  a creat un prejudiciu de peste 20 milioane de lei, după ce societatea de termoficare Colterm a fost amendată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru că nu a cumpărat certificate CO2.

Nicolae Robu, mişcare-bombă. Liberalul cere DNA să îl ancheteze pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei. Care este motivul

”Blestem pentru oraşul nostru! 7 luni, doar, i-au trebuit acestui individ, pe nume Fritz Dominic Samuel, pentru a crea Timişoarei un prejudiciu de peste 20 milioane euro! Cer public DNA să se autosesizeze şi să cerceteze toate fărădelegile acestui personaj, sfidător la adresa noastră, ca timişoreni, a noastră ca popor şi a României ca stat.

Menţionez că obligaţia rămâne, cu un nou termen, iar dacă nici atunci nu va fi îndeplinită, vine o nouă amendă, iar după ea ridicarea dreptului de funcţionare! Aceşti oameni ajunşi în fruntea Timişoarei sunt de o incompetenţă nemaiîntâlnită în România.

Eu suspectez că suntem în faţa infracţiunii de bancrută frauduloasă, pentru că se vorbea de câteva luni în târg că unii creditori au pus ochii pe cele 50 ha de teren foarte valoros deţinute de Colterm! Consecinţa falimentului: rămânerea a 60.000 de familii fără căldură şi apă caldă! Apoi, presupunând că toate acestea vor reuşi să-şi monteze centrale de apartament, adăugându-le pe acestea la cele deja existente -mă refer strict la blocuri, nu la case!- se ajunge la depăşirea clară a pragului critic de poluare cu noxe în concentraţie mare extrem de periculoase, stimulatoare a unor boli grave, după cum arată studiile specialiştilor (insist: ale specialiştilor, nu ale mele, eu nu sunt specialist în acest domeniu).

Mai trebuie avut în vedere că s-au investit sute de milioane la Colterm în retehnologizare -vreo 250 – 300 milioane lei fonduri europene!- şi am lăsat circa 150 milioane lei fonduri europene aprobate pentru o nouă etapă de retehnologizare! Pentru toate acestea, dl Fritz trebuie să răspundă, cum trebuie să răspundă şi pentru falsurile în acte publice şi uzul de fals conex lor, în baza cărora exercită funcţia de Primar!”, a scris Nicolae Robu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Dominic Fritz, după şase luni de mandat ca primar: „Lumea trebuie să înţeleagă că Timişoara nu va fi Munchen peste noapte”