Dominic Fritz s-a răzgândit! Se poate renunța la carantinarea Timișoarei

Dominic Fritz a anunțat că Direcția de Sănătate Publică lucrează la o analiză a situației epidemiologice din județ. Aceasta va fi prezentată miercuri pentru ca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia o decizie privind carantina.

30 mart. 2021, 19:12
Dominic Fritz s-a răzgândit! Se poate renunța la carantinarea Timișoarei

Dominic Fritz s-a răzgândit! Analiză situațiai epidemiologice SARS-COV-2 va fi prezentată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a fi luată o hotărâre privind prelungirea sau ieșirea din carantina zonală a oralușui. Dominic Fritz consideră că măsurile restrictive luate la nivel naţional sunt suficiente, chiar mai restrictive decât cele locale şi că o carantină locală nu s-ar mai justifica.

Edilul a afirmat că și-a exprimat poziția pe această temă în ședința CJSU de săptămâna trecută, atunci când a votat pentru prelungirea cu șapte zile a carantinei, nu cu 14, cum a recomandat INSP.

Dominic Fritz s-a răzgândit! Măsurile impuse la nivel național sunt suficiente pentru Timișoara

”Am spus atunci că prelungim doar pentru şapte zile carantina, pentru că mă aştept ca Guvernul României să îşi clarifice direcţia strategică în care vrea să meargă. Deciziile au fost luate. În acest context, personal nu văd de ce ar fi benefic să amestecăm măsura carantinării cu alte măsuri care sunt şi mai stricte decât carantina. Cred că aceasta duce la o concluzie care nu este productivă. Cu restricţiile naţionale în vigoare, pentru municipii cu o rată de incidenţă de peste 7,5 la mie, Timişoara se încadrează în categorie şi cred că aceste restricţii sunt clare şi nu are rost să le amestecăm cu continuarea măsurii carantinării. Asta va fi poziţia mea, miercuri, în CJSU. Nu cunosc încă recomandarea făcută de DSP, nici argumentele care ar putea fi aduse pentru continuarea carantinei”, a argumentat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte oraşe din ţară! Câteva zeci de manifestanţi s-au strâns deja în Piaţa Universităţii

Medicii din Timişoara sunt obligaţi să resusciteze pacienţii în ambulanţe

Situaţia scandaloasă la Timişoara! Ambulanţele au fost transformate în săli de aşteptare şi tratament pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Spitalele fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi deoarece nu mai este niciun loc la ATI.

Medicii din Timişoara sunt obligaţi să resusciteze pacienţii în ambulanţe şi, din acest motiv, tuburile de oxigen au venit cel mai preţios lucru. Autosanitarele au devenit locurile în care pacienţii primesc primele îngrijiri până la eliberarea unui pat în secţiile COVID-19. În multe cazuri, acest lucru poate dura câteva ore.

Citește și: Monica Pop dă de pământ cu campania de vaccinare: ”Orice vaccinat se poate infecta. Nu are nicio relevanță”