Nicolăescu: Băsescu îşi va recupera funcţia după ce CSM va da avizul doamnei Pivniceru

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu spune că va propune conducerii partidului ca Parlamentul să nu fie convocat pentru repunerea în funcţia de preşedinte a lui Traian Basescu până ce Consiliul Superior al Magistraturii nu dă avizul pentru numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 13:50
Nicolăescu: Băsescu îşi va recupera funcţia după ce CSM va da avizul doamnei Pivniceru

„Traian Băsescu îşi va recupera funcţia după ce CSM va da avizul doamnei Pivniceru”, a spus Nicolaescu pentru Ziare.com, adăugând că, deocamdată, e poziţia sa personală, dar speră ca şi restul colegilor să fie de acord.

Întrebat cât poate Parlamentul amâna citirea deciziei prin care Traian Băsescu e reinstalat la Cotroceni după invalidarea referendumului, Nicolăescu a răspuns: „Cât va fi nevoie. Dacă Parlamentul e tratat în halul ăsta, lui Traian Băsescu trebuie să-i vorbeşti în felul în care îl înţelege.”

„Cred că CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu, le e frica să fie la Ministerul Justiţiei un judecător care ştie metehnele sistemului. Mona Pivniceru va şti pe ce butoane să apese pentru a micşora presiunea politică pe justiţie, făcută de Traian Băsescu. CSM va amâna întrunirea cât va dori Traian Basescu”, a spus deputatul PNL.

El a adăugat şi că, „dacă Băsescu şantajează, răspundem cu aceeaşi monedă”.

Primul pas în vederea oficializării în Parlament a deciziei Curţii Constituţionale va avea loc joi, odată cu reunirea Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Şedinţa comună a fost stabilită la ora 12.00, nefiind însă sigur că se va întruni numărul necesar de parlamentari pentru a asigura cvorumul. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat miercuri că marea parte a senatorilor şi deputaţilor se află în concediu, astfel încât există posibilitatea ca citirea hotărârii CCR să fie amânată.