Nicolăescu: Trebuie votat un proiect de hotărâre pentru demiterea Guvernului

Viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că Legislativul ar trebui să voteze, în sesiunea parlamentară extraordinară, un proiect de hotărâre care să prevadă demiterea Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 15:36
Nicolăescu: Trebuie votat un proiect de hotărâre pentru demiterea Guvernului

Nicolăescu a spus că dezbaterea parlamentară în sesiunea extraordinară pe tema protestelor din ultima perioadă nu este suficientă.

„Cred că asemenea dezbatere nu este suficientă. La sfârşit ar trebui să se voteze un proiect de hotărâre al Parlamentului, care să prevadă demisia Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate, prin voinţa Parlamentului. Asta – dacă puterea este sinceră, corectă şi vrea soluţii la problemele sociale”, a spus Nicolăescu, citat de Mediafax.

El a precizat că grupurile parlamentare ale PNL şi PSD se vor întâlni luni pentru a stabili procedura de desfăşurare a sesiunii parlamentare extraordinare.

Potrivit lui Nicolăescu, din elementele cunoscute până în prezent, dezbaterea solicitată de USL va conţine o informare a Guvernului urmată de intervenţiile grupurilor parlamentare, conform timpilor alocaţi fiecăruia.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare îşi vor exprima ulterior poziţiile, potrtivit vicepreşedintelui Senatului Petru Filip.

PNL şi PSD au depus la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 23-24 ianuarie.