Nicolas Maduro a dat ordin să se extindă miliţia civilă cu un milion de membri

Publicat: Duminică, 14 Aprilie 2019 12:21 // Actualizat: Duminică, 14 Aprilie 2019 13:08 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat sâmbătă extinderea miliţiei civile cu un milion de membri, iar liderul opoziţiei Juan Guaido a vizitat statul vestic Zulia, afectat de o pană de curent, scrie Reuters.

Guaido, liderul opoziţiei şi preşedintele parlamentului, care s-a autoproclamat preşedintele legitim al Venezuelei, a cerut armatei să îl abandoneze pe Maduro în urma unui colaps economic care a fost înrăutăţit de mai multe pene de curent în ultima lună.

Miliţia civilă, creată în 2008 de fostul preşedinte Hugo Chavez, răspunde în faţa preşedinţiei şi vine în completarea forţelor armate.

Maduro, care îl numeşte pe Guaido marioneta SUA, a declarat că doreşte să ridice numărul membrilor miliţiei până la trei milioane până la sfârşitul anului. Maduro i-a încurajat să se implice producţia agricolă.

Lipsa alimentelor şi a medicamentelor a determinat peste trei milioane de venezueleni să emigreze în ultimii ani.

Citeşte şi Nicolas Maduro anunţă măsuri draconice împotriva întreruperilor de curent. Cursurile şcolare rămân suspendate

„Cu puştile pe umeri, fiţi pregătiţi să apăraţi ţara şi să săpaţi pentru a planta seminţele care vor aduce mâncare comunităţii”, a afirmat Maduro în faţa a mii de membri ai miliţiei adunaţi la capitala Caracas.

Până acum, armata a rămas fidelă preşedintelui în ciuda ofertei lui Guaido de a oferi amnistie membrilor armatei care trec de partea sa. Sute de soldaţi au fugit în Columbia.

Deşi electricitatea a revenit la Caracas, administraţia lui Maduro oferă curent electric cu raţia în restul ţării.

Guaido călătoreşte în ţară pentru a obţine susţinerea poporului. În statul Zulia, unde se află al doilea oraş ca mărime al Venezuelei, Guaido a afirmat: „Suntem aici să verificăm situaţia, suferinţa voastră. Dar Zulia o să se ridice”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
colaps economic criză miliţii civile Nicolas Maduro Venezuela Zulia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H