Nicolas Sarkozy afirmă că Francois Hollande minte de dimineaţă până seara

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, l-a acuzat pe principalul său adversar, socialistul Francois Hollande, că "îi minte pe francezi de dimineaţă până seara", informează AFP.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 19:20
Nicolas Sarkozy afirmă că Francois Hollande minte de dimineaţă până seara

„Când spune presei engleze că este liberal şi când le explică francezilor că inamicul sunt finanţele, minte, minte de dimineaţă până seara, iar minciuna nu este o onoare pentru cel care o profesează”, a spus Sarkozy referindu-se la Hollande şi la un interviu acordat de acesta ziarului britanic The Guardian.

„În viaţă, putem susţine orice convingere sau putem folosi cuvinte pentru desemnarea inamicilor, dar, în viaţă, este necesară onestitatea, curajul, avem datoria de a le spune francezilor «vă cer încrederea, adeziunea, sufragiile, dar vă spun adevărul. Nu poate fi un adevăr în Anglia şi altul în Franţa»”, a spus Sarkozy.

Pretinzând că este un mare reformist, Sarkozy a denunţat „vechii demoni ai ideologiei socialiste”, atacându-l dur pe Hollande, favorit în sondajele de opinie înaintea scrutinului prezidenţial din aprilie-mai.

„Când le oferă drept de vot străinilor în alegerile locale, contribuie la slăbirea Franţei. Când este compromis viitorul filierei nucleare şi se promite independenţă energetică, este slăbită Franţa. Când nu se respectă promisiunile Franţei, angajamentele Franţei faţă de aliaţi, este slăbită Franţa, pentru că nu îşi respectă cuvântul dat”, a insistat Sarkozy.