Nicolas Sarkozy: Francois Hollande trebuie respectat VIDEO

Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat, le-a spus Nicolas Sarkozy susţinătorilor săi, în discursul pe care l-a promis susţinătorilor săi şi în caz de victorie, şi în caz de eşec. Preşedintele conservator a ratat pe muchie un nou mandat la Elysee, fiind învins de candidatul socialist care a ştiut cum să cucerească electoratul promiţându-i că îl va scăpa de austeritate şi şomaj dacă va veni la putere.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 20:21
Nicolas Sarkozy: Francois Hollande trebuie respectat VIDEO

„Franţa are un nou preşedinte, este o alegere democratică, republicană. François Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat”, le-a spus Sarkozy simpatizanţilor săi, la Paris.

Preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy a evocat de asemenea un „rol diferit” pentru viitor. Sarkozy a lăsat astfel să se înţeleagă că va face un pas înapoi în viaţa politică, fără a anunţa explicit că acesta este finalul carierei sale. Înainte de alegeri, în repetate rânduri, acesta a indicat că în caz de înfrângere, se va retrage din politică.

„O altă epocă se deschide, în această nouă epocă eu voi rămâne unul dintre voi şi vă veţi putea baza pe mine pentru a apăra ideile şi convingerile noastre. Însă locul meu nu va mai putea fi acelaşi”, a declarat acesta în faţa susţinătorilor. „După 35 de ani de mandate politice, 10 ani de responsabilitate guvernamentală la cel mai înalt nivel, 5 ani la conducerea statului, rolul meu va fi acum diferit”, le-a mai spus Sarkozy simpatizanţilor săi, ţinând să precizeze că a „redevenit un francez printre francezi”.

Francezii au ales schimbarea

La rândul său, Francois Hollande, învingătorul, a afirmat că francezii „au ales schimbarea” ducându-l la preşedinţia Republicii. „Francezii, la acest 6 mai, au ales schimbarea alegându-mă la Preşedinţie”, a declarat Hollande în faţa susţinătorilor săi, adăugând că va fi „preşedintele tuturor”. „Apreciez onoarea care mi-a fost acordată şi responsabilitatea pe care o am în faţă. În faţa voastră, mă angajez să îmi servesc ţara cu devotamentul şi integritatea pe care această funcţie o solicită”, a adăugat acesta.

„Adresez un salut republican lui Nicolas Sarkozy care a condus Franţa timp de cinci ani şi care merită pentru acest titlu tot respectul nostru”, a continuat Hollande. „Îmi exprim recunoştinţa profundă faţă de toţi cei care prin votul lor au făcut această victorie posibilă”, a adăugat socialistul, care le-a cerut francezilor să îl judece „pe baza a două angajamente majore, justiţia şi tinereţea”.

„Chiar astăzi, când am devenit responsabil de viitorul ţării noastre, îmi dau seama că Europa ne priveşte. În momentul în care rezultatul a fost anunţat, sunt sigur că în mai multe state europene acesta a reprezentat o uşurare, o speranţă, ideea că în sfârşit austeritatea nu mai poate fi o fatalitate”, a declarat Hollande.