Nicole Kidman va juca în următorul film al regizorului Lee Daniels, „The Butler”

Nicole Kidman va juca în "The Butler", următorul proiect cinematografic al regizorului Lee Daniels, cu care actriţa australiană a colaborat şi la lungmetrajul "The Paperboy", care va avea premiera mondială joi, la Festivalul de Film de la Cannes.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 14:06
Nicole Kidman va juca în următorul film al regizorului Lee Daniels, „The Butler”

Lee Daniels va începe filmările pentru acest proiect cinematografic în luna iulie, iar din distribuţia filmului vor face parte actori de renume, precum Forest Whitaker, Oprah Winfrey, David Oyelowo, Matthew McConaughey, John Cusack, Alan Rickman, Terence Howard şi Cuba Good Jr, informează ScreenDaily.

Actriţa americană Jane Fonda o va interpreta pe Nancy Reagan, văduva fostului preşedinte american Ronald Reagan.

Filmul are la bază un articol publicat în ziarul Washington Post, despre Eugene Allen, un valet de culoare care a lucrat la Casa Albă timp de 34 de ani.

Eugene Allen şi-a început cariera în 1952, într-o perioadă în care legile segregaţioniste erau încă vigoare în Statele Unite. A lucrat mai întâi în bucătărie, dar a ajuns în cele din urmă să fie valetul principal pentru opt preşedinţi americani.

Lee Daniels a regizat drama „Precious: Based on the Novel Push by Sapphire”, pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar în 2009.

Nicole Kidman a devenit cunoscută în 1995, cu filmul „Pe viaţă şi pe moarte”, în regia lui Gus Van Sant. A câştigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul „Portretul unei doamne” (1996), o adaptare a romanului lui Henry James. Kidman a jucat în filme cu buget mare, precum „Pacificatorul” (1997), alături de George Clooney şi Marcel Iureş, dar şi în comedii romantice, precum „Ce vrăji au mai făcut fetele” (1998), alături de Sandra Bullock. În 1999, Kidman a jucat în „Cu ochii larg închişi”, în regia lui Stanley Kubrick, iar în 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul „Moulin Rouge!”, care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Actriţa australiană a câştigat Globul de Aur, premiul BAFTA şi premiul Oscar pentru rolul din filmul „Orele” (2002).