Nicolescu: Vom anunţa luni măsuri în domeniul energetic, va fi tot ce se poate face pentru consumatori

Guvernul va anunța luni o serie de măsuri în domeniul energetic de sprijin pentru marii consumatori și pentru populație, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

RomaniaTV.net
22 mart. 2014, 14:02
Nicolescu: Vom anunţa luni măsuri în domeniul energetic, va fi tot ce se poate face pentru consumatori

El a ţinut să sublinieze că aceste măsuri reprezintă tot ceea ce poate face statul român în acest moment,  

‘Luni, premierul Victor Ponta va anunța un pachet de măsuri pentru domeniul energetic. În ultimele zile am lucrat împreună cu prim-ministrul, care s-a ocupat personal, cu consilieri ai premierului, cu echipa mea de la Departamentul pentru Energie, cu domnul ministru Niță (ministrul Economiei Constantin Niță n.r), cu Consiliul Concurenței, cu echipa de la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei n.r) pentru a propune o serie de soluții care să ajute marii consumatori și să ajute populația. Sunt măsuri care vor acoperi și sectorul de energie electrică și pe cel de gaze naturale’, a anunțat ministrul.

El a punctat că aceste măsuri nu contravin statutului României de stat membru al UE. ‘Trebuie să fim corecți cu noi: încă avem unul dintre cele mai mici prețuri la gaze din UE pentru industrie. Pe de altă parte, un obiectiv al Guvernului este salvarea locurilor de muncă și păstrarea industriei’, a completat ministrul.

El le-a cerut celor din industrie să continue afacerile și să păstreze stabilitatea, mai ales în condițiile conflictului dintre Rusia și Ucraina.

‘Sper ca pachetul care va fi anunțat luni să răspundă nevoilor industriei. Noi vom lucra la implementarea măsurilor care vor fi anunțate. Dar îi rog pe reprezentanții industriei, pornind și de la contextul în care ne aflăm, cu evenimentele din partea estică a României… Dumnealor li se va răspunde luni cu tot ceea ce poate să facă statul român în acest moment. Rugămintea este să se concentreze pe ceea ce au de făcut, să facă business, să păstreze locurile de muncă, să facă profit, să plătească taxe’, a arătat el.

El a menționat totuși că, în acest pachet, ar putea fi inclus un nou concept de promovare a energiei regenerabile.