Nicolo Bonati l-a învins pe Mihai Cîrstea în prima gală de MMA din 2016 VIDEO

Nicolo Virgil Bonati, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de MMA din 2014, a câștigat lupta cu Mihai Cîrstea din prima gală de arte marțiale mixte a anului 2016, intitulată Divizia MMA - RMMAF SERIES 9, care a avut loc, luni seara, la Circul Globus din Capitală.

RomaniaTV.net
01 mart. 2016, 06:52
Nicolo Bonati l-a învins pe Mihai Cîrstea în prima gală de MMA din 2016 VIDEO

Lupta, considerată main event de Federația de Arte Marțiale Mixte-MMA (RMMAF), organizatoarea galei, a fost câștigată de Bonati în prima rundă, prin procedeul de finalizare intitulat „americana”.

Rezultatele meciurilor din cadrul galei sunt următoarele:

Meciul 1 (66 kg) — Marius Șpac s-a impus în fața lui Alexandru Bădoiu prin KO în prima rundă

Meciul 2 (120 kg) — Ion Grigore l-a învins pe Lucian Serghei prin „americana” în runda a II-a

Meciul 3 (77 kg) — Paul Butacu s-a impus prin armbar în prima rundă a luptei cu Mihail Ionescu

Meciul 4 (70 kg) — Cristian Iorga a câștigat lupta cu Adrian Mocanu la puncte

Meciul 5 (84 kg) — Flaviu Niță l-a învins pe Marius Cantoneru prin strangulare în triunghi cu brațele în runda a II-a

Meciul 6 (84 kg) — Marinică Bejenaru a câștigat în fața lui George Călin prin strangulare în runda a III-a

Meciul 7 (93 kg) — Sasha Marcov s-a impus prin KO tehnic în runda I în lupta cu Andrei Padină

Meciul 8 (120 kg) — Alexandru Radnev l-a învins pe Cristian Negoiță prin KO tehnic în prima rundă

Meciul 9 — Super Fight (70 kg) — Bogdan Barbu a câștigat la puncte lupta cu Bot Drăgan

Meciul 10 — Super Fight (93 kg) — Vlad Grigore l-a învins pe Mihai Simion prin „ghilotină” în runda I

Meciul 11 — Super Fight (120 kg) — Nicolo Bonati a câștigat lupta cu Mihai Cîrstea prin „americana” în prima rundă.

Cu excepția ultimelor trei, celelalte lupte au contat pentru prima etapă din cele patru de calificare la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte din acest an, care va avea loc la Las Vegas.

CITEŞTE ŞI KO năucitor în MMA. Cu o lovitură de picior l-a trimis în lumea viselor VIDEO

La gala organizată de Federația de Arte Marțiale Mixte-MMA (RMMAF), în parteneriat cu SportCentral și Sport Events, au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Președintele Federației de Arte Marțiale Mixte-MMA (RMMAF), George Stanciu, a declarat că evenimentul a fost organizat în special pentru a-i ajuta pe sportivi să progreseze.

CITEŞTE ŞI MMA-ul are o nouă campioană mondială. KO devastator suferit de Ronda Rousey VIDEO

„Meciurile au fost de amatori, dar am încercat să le organizăm în cadrul unei gale pentru a-i ajuta pe sportivi să meargă mai departe. Ne-am gândit că aceasta este cea mai bună soluție pentru a-i face cunoscuți, iar ei să aibă mai multe șanse să progreseze. Pe fiecare categorie se poate califica un singur sportiv la Campionatul Mondial de la Las Vegas. Asta a fost prima etapă din cele patru. În fiecare etapă sportivii acumulează un punctaj, iar cel cu cel mai mare punctaj merge la CM pe categoria respectivă”, a afirmat oficialul RMMAF.

Divizia MMA — RMMAF SERIES 9 a fost prima gală de MMA din țară în cadrul căreia sportivii au fost supuși controlului antidoping. „Un lucru inedit este faptul că azi s-au prelevat probe pentru testul antidoping. Este o premieră, pentru că la nicio gală MMA de până acum nu s-au făcut teste. Au fost luate două probe, de dimineață și acum, seara. Este un lucru prin care educăm sportivii să se antreneze curat”, a explicat președintele federației de MMA.

George Stanciu speră ca peste o săptămână Ministerul Tineretului și Sportului să dea aviz favorabil cererii depuse de RMMAF în 2013 privind recunoașterea MMA ca ramură de sport practicată în România. „Astăzi au fost prezenți reprezentanții MTS la ultima vizionare, iar într-o săptămână ar trebui să primim un răspuns vizavi de demersul nostru”, a spus Stanciu.