Nicu Covaci, de urgență la spital. Nu a mai putut urca pe scenă: „I-au făcut investigații”

Nicu Covaci, de urgență la spital. Liderul legendarei formații Phoenix a ajuns miercuri seară la Urgențe, la spitalul județean din Arad. Artistul se află alături de formație și de echipa filmului „Phoenix: Povestea” într-un turneu național.

30 mart. 2023, 09:27
Nicu Covaci, de urgență la spital. Nu a mai putut urca pe scenă: „I-au făcut investigații”

Nicu Covaci, de urgență la spital. Artistul a participat, miercuri seară, la proiecția filmului despre legendara formație, apoi le-a semnat autografe fanilor, urmând să se deplaseze la un club din Arad, pentru concert. În acel moment, pentru că nu se simțea bine, a decis să se ducă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, potrivit Aradon.ro.

Nicu Covaci, de urgență la spital

Surse din cadrul spitalului au declarat că starea lui Covaci, la sosire, nu era foarte bună, prezentând frisoane și semne de viroză. „I-au făcut investigații și acum a plecat înapoi la concert”, au transmis, în jurul orei 22:30, surse din cadrul unității medicale.

Între timp, trupa Phoenix a urcat pe scena clubului arădean și le-a spus spectatorilor ce s-a întâmplat și de ce liderul nu este pe scenă. La un moment dat, vocalistul trupei, Costin Adam, l-a sunat pe Covaci de pe scenă, pentru a-i transmite încurajările publicului.

Citește și: Nicu Covaci a depus contestație la Uniunea Compozitorilor după ce a rămas fără pensie: „Moculescu s-a dat de gol că, de fapt, am fost pedepsit”

Nicu Covaci a rămas fără pensie

Ajuns la 75 de ani, fondatorul şi liderul formaţiei Phoenix este umilit de statul român. La jumătatea lunii martie, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor l-a înştiinţat că nu are dreptul la pensie deoarece nu a reuşit să obţină atestatul care i-ar fi permis să fie admis în UCMR.

La sfârșitul anului 2022, spunea că, pentru a beneficia de pensie din partea Uniunii Compozitorilor, trebuie să obţină un atestat, iar pentru asta este necesar să susţină un examen. În pofida faptului că piesele și discurile Phoenix s-au vândut în sute de mii de exemplare, Covaci avea, totuşi, nevoie de un atestat de compozitor pentru a putea benefica de drepturile bănești cuvenite.

Eu nu am o pensie, deși am adus țării acesteia milioane. Sunt umilit, trebuie să mă duc zilele astea la Uniunea Compozitorilor, să dau examen de compozitor. După 50 de ani în care am compus atâtea piese și au încasat bani de pe urma lor, mi-au dat și mie o mică părticică, este drept. Dar ei nu-și pun întrebarea că atâta timp au încasat niște bani de a mine, pe piese compuse de mine, iar acum vor să mă pună să demonstrez că sunt compozitor. Nu este nimic, o să mă duc să dau examen, poate o să pic”, declara Nicu Covaci la Realitatea în decembrie 2022.