Nicușor Constantinescu a câștigat definitiv procesul cu ANI

Fostul președinte al CJ Constanța a obținut câștig de cauză în instanță, în procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Sentința a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție și este definitivă.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 11:36
Nicușor Constantinescu a câștigat definitiv procesul cu ANI

Agenția Națională de Integritate îl declarase incompatibil pe Nicușor Constantinescu în anul 2015 și, mai mult, pe baza constatărilor desființate acum de instanța supremă, înaintase o sesizare penală la Direcția Națională Anticorupție împotriva fostului președinte al CJ Constanța, pentru presupuse fapte de conflict de interese și fapte asimilate celor de corupție.

Este cea de-a doua victorie, în instanță, pentru Nicușor Constantinescu după ce, la începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Constanța i-a dat câștig de cauză fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, în dosarul Centrului Militar Zonal.

Magistrații au admis apelul acestuia și au desființat decizia Tribunalului Constanța, prin care cererea de revizuire a dosarului îi fusese respinsă. Drept consecință, Tribunalul Constanța va rejudeca solicitarea sa de reanalizare a dosarului în care este condamnat la 5 ani de închisoare pentru o presupusă faptă de abuz în serviciu.