Nicuşor Dan, despre votul în cazul Bejinariu: Comportament tipic PSD de a-şi proteja persoanele corupte

Nicușor Dan, președintele USR, a declarat miercuri că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaților de a respinge solicitarea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu este regretabilă, dar previzibilă pentru actuala putere, menționând că este "comportamentul tipic al PSD de a-și proteja persoanele corupte".

RomaniaTV.net
17 mai 2017, 12:05
Nicuşor Dan, despre votul în cazul Bejinariu: Comportament tipic PSD de a-şi proteja persoanele corupte

„Azi, la Comisia juridică, am avut un fapt regretabil, dar previzibil pentru actuala putere: domnul Bejinariu, fost ministru, actual parlamentar, pentru domnia sa a fost refuzată cererea de începere a urmăririi penale. Domnia sa este implicat într-un scandal Microsoft în care procurorii estimează o valoare a prejudiciului de câteva zeci de milioane de euro. Pentru simplul fapt al începerii urmăririi penale ar fi trebui să existe acceptul Parlamentului și Comisia juridică a respins această cerere”, a spus Nicușor Dan, la o conferință de presă.

USR atrage atenția cetățenilor asupra modului în care PSD și ALDE guvernează și va încerca în plenul Camerei Deputaților să schimbe decizia comisiei juridice, a subliniat Nicușor Dan.

„Este comportamentul tipic PSD de a-și proteja persoanele corupte. O să încercăm, în momentul în care lucrurile ajung în plen, să schimbăm această decizie, dar în momentul acesta atragem încă o dată atenția cetățenilor: Iată modul în care PSD și aliatul său ALDE guvernează în România!”, a adăugat liderul USR.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, miercuri, cu 16 voturi pentru, 7 voturi împotrivă și o abținere, să recomande plenului să nu voteze cererea de urmărire penală în cazul Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

Citeşte şi: Comisia juridică a respins cererea DNA cu privire urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu UPDATE