Nicula: Salariile angajaţilor ASF vor fi reduse sub nivelul celor de la Banca Naţională a României VIDEO

Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe a Senatului, Cosmin Nicula, a precizat că situaţia salariilor conducerii ASF, dar şi cele ale funcţionarilor din cadrul Autorităţii va fi analizată, trasmite Agerpres. Mai mult, salariile acestora vor fi reduse sub nivelul celor din BNR, a adăugat Nicula.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 16:45
Nicula: Salariile angajaţilor ASF vor fi reduse sub nivelul celor de la Banca Naţională a României VIDEO

‘Va fi o analiză complexă a salariilor. Vorbim de salariile boardului şi, bineînţeles, a funcţionarilor din ASF. (…) Oricum, va fi o surpriză. Nu (vor fi – n.red.) la nivelul BNR. Mult mai jos. Nu dau nicio cifră deocamdată’, a spus Nicula, marţi, la finalul audierii prim vicepreşedintelui ASF, Daniel Dăianu.

Nicula şi-a exprimat, totodată, speranţa ca până la finele lunii aprilie să fie finalizat şi analizat în comisiile de specialitate ale Parlamentului proiectul de lege de modificare a OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF.

‘Trebuie să ţinem cont de o singură directivă a UE, care nu ne îngrădeşte. Trebuie să asigurăm un cadrul corect din punct de vedere legislativ, nu numai de funcţionare a ASF, ci a celor trei pieţe care compun ASF-ul şi acest lucru îl vom face până în data de 30 aprilie, când sper să avem o formulă finală atât a raportului, cât şi a propunerilor de modificare a OUG 93, cea care a stat la baza înfiinţării ASF, dar şi a altor acte normative’, a mai spus Nicula.

Întrebat dacă aceasta a fost ultima audiere în cadrul Comisiei cu privire la ASF, Cosmin Nicula a precizat că membrii Comisiei se vor reuni şi în data de 8 aprilie pentru a stabili concluziile conturate în urma seriei de audieri.