Niculae Bădălău, demis de la Curtea de Conturi. S-a dat vot în plenul Parlamentului

Niculae Bădălău a fost demis de la Curtea de Conturi. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a votat raportul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe care avizaseră, în unanimitate, revocarea lui Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

05 dec. 2022, 14:46
Niculae Bădălău, demis de la Curtea de Conturi. S-a dat vot în plenul Parlamentului

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite luni în şedinţă comună, au votat pentru revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. S-au înregistrat 308 voturi pentru şi o abţinere.

În cursul dimineţii, comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, în unanimitate, revocarea lui Bădălău din această funcţie.

Citeşte şi: Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile. Fostul ministru este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă

Decizia pentru declanşarea procedurii de revocare a fost luată săptămâna trecută de Birourile permanente reunite, la solicitarea grupurilor parlamentare ale PSD şi USR, după ce Niculae Bădălău a fost arestat preventiv în urma unei anchete a DNA.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, prima reacție despre arestarea lui Niculae Bădălău: „Nu mă așteptam. Însă dacă combini afacerile cu politica știi cum sfârșești”

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul senator PSD să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Potrivit DNA, pe 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit în cadrul aceleiaşi instituţii, i-ar fi pretins primarului să atribuie un contract privind reabilitarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă, în valoare de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a sa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse de comuna respectivă.