Niculae Bădălău, implicat într-un dosar de evaziune: Am înlesnit o audienţă la ANAF pentru o firmă VIDEO

Senatorul PSD Niculae Bădălau este cercetat de procurorii DNA intr-un dosar de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro. Oficialul a declarat la România TV că a înlesnit o audienţă la ANAF pentru o firmă, însă susţine că nu a ştiut în ce scop s-au dus la ANAF reprezentanţii acesteia.

28 oct. 2013, 18:06
Niculae Bădălău, implicat într-un dosar de evaziune: Am înlesnit o audienţă la ANAF pentru o firmă VIDEO

Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu, un procuror, mai mulţi angajaţi din Ministerul Finanţelor, avocaţi şi administratori de firme sunt suspectaţi de implicare într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul este de aproximativ 50 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Un nou caz Caltaboş: Senatorul PSD Niculae Bădălău a primit alimente drept şpagă. DNA începe urmărirea penală

Senatorul a declarat la România TV că nu are nicio legătură cu evaziunea fiscală, că este nevinovat şi că se pune la dispoziţia autorităţilor.

Nu am făcut nicio intervenţie pentru nicio firmă, în afara legii. Am înlesnit o audienţă la ANAF unei firme, neştiind cu ce scop s-au dus reprezentanţii ei acolo. Eu nu am sunat pe nimeni la ANAF. Nu am legătură cu nicio evaziune fiscală. Nu am nicio legătură cu firma respectivă. Nu ştiu cum se numeşte firma. M-a surprins demersul procurorilor DNA. Nu este o plăcere să mergi la DNA„, a declarat Niculae Bădălău, potrivit România TV.

Senatorul Bădălau s-a prezentat, luni, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală.

Nu am intervenit la autorităţi pentru protejarea oamenilor de afaceri, nu-i cunosc pe aceştia. Nu am făcut trafic de influenţă pentru afaceriştii din industria alimentară, eu doar consum alimente. Nu sunt apropiat de afaceriştii din industria alimentară. Şi nu mi-au finanţat campania. Nu am intervenit pentru salvarea lor şi nimeni nu o să intervină. Când voi fi învinuit, voi fi de acord sa mi se ridice imunitatea parlamentară. Legea trebuie să-şi spună cuvântul şi în cazul meu, sunt un cetăţean simplu”, a declarat Bădălău, la intrarea în sediul DNA.

VEZI ŞI: Cum a făcut senatorul Niculae Bădălău primele 3 milioane de euro într-un singur mandat în Parlament

În cursul dimineţii de luni au avut loc 160 de percheziții la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița, într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracțional organizat.

În acest dosar este vizat şi senatorul PSD Niculae Bădălău, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.