PSD ar putea lua măsuri disciplinare contra lui Niculae Bădălău, dacă există dovezi concludente

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că în cazul senatorului Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă, vor fi luate măsuri dacă vor exista dovezi, el precizând însă că s-a ajuns la situaţia în care în legătură cu orice dosar care se face există suspiciuni că ar fi politic.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 15:20
PSD ar putea lua măsuri disciplinare contra lui Niculae Bădălău, dacă există dovezi concludente

Sârbu a fost întrebat cum vede scandalul în care este implicat Bădălău. „E prematur să ne pronunţăm, sigur că aşteptăm şi noi să vedem cum se derulează ancheta şi după aceea vom decide ceea ce sigur, va trebui să decidem. Nu facem niciun fel de rabat în niciun caz”.

Sârbu a fost întrebat în ce măsură este afectat PSD de scandalul în care este implicat senatorul Niculae Bădălău. „Sunt lucruri care vin fără voia PSD, fără voia noastră. Nu ştiu cât e de implicat, cât e de vinovat. Am ajuns să suspicionăm orice dosar care se face, care poate chiar e un dosar adevărat, dar datorită faptului că se fac foarte multe politice nu mai ştim nici noi ce să credem. Sunt luaţi oameni, când de la PSD, când de la PNL, vom vedea sigur dacă sunt argumente, dacă sunt dovezi, se aplică formula pe care o cunoaşteţi”, a spus liderul senatorilor PSD.

El a fost întrebat dacă se referă la excluderea din partid. „Probabil, sunt etapele care urmează”, a replicat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a mai fost întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care se va solicita reţinerea lui Bădălău, iar Senatul va trebui să dea un vot în această chestiune.

„Abia atunci o să vedem despre ce este vorba, vedem ce acuzaţii i se aduc, cât sunt de fondate. Aţi văzut că noi am mai avut cazuri de genul ăsta, şi până la urmă nu s-a dat avizul necesar pentru începerea urmăririi penale. Atunci Comisia Juridică se va pronunţa şi după aia plenul, dar plenul, aveţi mare experienţă şi ştiţi bine, se pronunţă în funcţie de ceea ce ne spun colegii noştri de la comisia de specialitate”, a mai spus Sârbu.

Senatorul PSD Niculae Bădălău este urmărit penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi apărat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscală, prin intervenţii la conducerea ANAF şi pe lângă persoane din Prefectura Giurgiu şi din conducerea APIA, a anunţat, luni, DNA.

Procurorii au început urmărirea penală în cazul lui Niculae Bădălău pentru trafic de influenţă, „raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA)”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială în favoarea căreia a intervenit Niculae Bădălău, a primit de la APIA 2.778.000 de lei, sumă care ar fi fost folosită de firmă în circuitul evazionist, şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.