Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv. Decizia de ultimă oră a Curţii de Apel Bucureşti

Curtea de Apel București a decis, vineri, eliberarea din arestul preventiv a fostului senator PSD Niculae Bădălău și plasarea acestuia sub control judiciar. Decizia este definitivă.

10 mart. 2023, 20:49
Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv. Decizia de ultimă oră a Curţii de Apel Bucureşti

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, a fost arestat preventiv, în 28 noiembrie 2022. Procurorii anticorupție îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

”Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bădălău Niculae şi Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4. Desfiinţează încheierea din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 şi, rejudecând, dispune: (…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar”, se arată în minuta instanţei.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Bădălău Niculae trebuie să respecte obligaţile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, şi anume:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

Citeşte şi: Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Poliţia Română l-a dat în urmărire la secțiunea „Most wanted”

c) să se prezinte la organul de poliţie competent – cel în circumscripţia căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

”(…) impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviinţarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanţei de judecată şi să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan şi inculpata Matache Elena”, au mai decis judecătorii.

”Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în minută.

De asemenea, Elena Matache, care era în arest la domiciliu, a fost plasată sub control judiciar.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Citeşte şi: Lia Savonea, atacată de o jurnalistă din cercul de apropiați ai Laurei Codruța Kovesi. Organizația Declic: „Nu mai promovați judecători toxici”