Nicuşor Constantinescu rămâne în AREST PREVENTIV

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, rămâne în arest prevntiv, a decis Tribunalul Constanţa.

02 dec. 2014, 09:54
Nicuşor Constantinescu rămâne în AREST PREVENTIV

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, marţi, solicitarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, în dosarul Centrul Militar Zonal.

Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată în al treilea dosar

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa rămâne în continuare în spatele gratiilor după ce, la sfârşitul lunii trecute, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia acestuia faţă de măsura arestării preventive într-o altă cauză şi a dispus cercetarea sub control judiciar.

Pe 7 noiembrie, magistraţii Tribunalului Constanţa au confirmat un al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, la o zi după ce judecătorii Tribunalului Bucureşti au confirmat arestarea preventivă a acestuia într-un alt dosar.

La Constanţa, Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu sub formă continuată într-un dosar privind Centrul Militar Zonal.

Nicuşor Constantinescu, GEST DISPERAT în faţa instanţei. Cum a încercat baronul Constanţei să scape de arest

La Bucureşti, acesta este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Nicuşor Constantinescu a venit pe 6 noiembrie la Bucureşti, din Turcia, după ce fusese reţinut de Poliţia din Istanbul.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe numele său au fost emise două mandate de arestare preventivă de către instanţele din România, deoarece nu s-a mai întors în ţară la data stabilită de procurorii DNA.